"В історії безліч прикладів, як несподівано вирішувалися нерозв'язані конфлікти" - журналіст про те, як Варфоломій може допомогти українському православ'ю

Коли якийсь великий церковний діяч рівня патріарха Варфоломія каже, що він буде молитися, це абсолютно не означає, що він буде тільки молитися. Є речі, про які дипломати, в тому числі і церковні, ніколи не говорять вголос, наголосив Євген Кисельов.

Патріарх Варфоломій. Фото:http://orthodox.org.ua/

Патріарх Константинопольський Варфоломій може мати набагато більше можливостей допомогти Україні у створенні єдиної помісної православної церкви, ніж це може здатися. Цей крок послужив би зміцненню української державності. Таку думку Обозревателю висловив російський журналіст, телеведучий Євген Кисельов, передають Патріоти України.

"Я дуже добре розумію, що церква - організація, яка живе століттями, якщо не тисячоліттями, за своїми особливими законами, які вона не афішує і які часом є неписаними", - сказав він.

У даному контексті журналіст нагадав радянський серіал "Сімнадцять миттєвостей весни". "Пастор Шлаг, який працював на радянську розвідку, відправився до Швейцарії, де зустрічається з представниками Римо-католицької церкви, папського престолу, і з'ясовується, що у цих людей є можливість втручатися в справи, які, здавалося б, мають відношення до компетенції зовнішньополітичної чи військової розвідки.

"Я думаю, що такі речі є і сьогодні. І коли якийсь великий церковний діяч рівня патріарха Варфоломія каже, що він буде молитися, це абсолютно не означає, що він буде тільки молитися. Цілком ймовірно, що у патріарха, у його співробітників, у людей з його оточення є зв'язки, контакти, важелі впливу для того, щоб вирішити ті чи інші завдання або досягти практичного втілення в життя тих цілей, за які він збирається молитися. Є речі, про які дипломати, в тому числі і церковні, ніколи не говорять вголос", - припустив Кисельов.

У цьому контексті він додав: "Ми знаємо з історії безліч прикладів того, як раптом, несподівано, як грім серед ясного неба, вирішувалися, здавалося б, нерозв'язані конфлікти між державами, інститутами, конкретними людьми, які до цього представлялися абсолютно нездоланними", - розповів Євген Кисельов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...