В Івано-Франківській області "змилувались" над черговим "чинушою-корупціонером" та відпустили з судової зали

За отримання хабара в 77 тисяч гривень, держслужбовця звільнили від відбування покарання в два роки за "законом Савченко".

Корупціонера випустили з судової зали по "закону Савченко". Фото tomat.rv.uaКолишнього першого заступника голови Косівської райдержадміністрації Івано-Франківської області Михайла Павлюка, який отримав хабар за сприяння в отриманні підрядів по ремонту доріг, засудили до двох років позбавлення волі, проте відразу ж відпустили по "закону Савченко". Про це пише портал "Наші Гроші", повідомляють Патріоти України.

У 2015 році Павлюк допоміг фірмі "Явір" отримати замовлення Косівської райради з поточного ремонту дороги Смодна-Рибне за 77 тис грн. Перед цим перший заступник голови Косівської РДА познайомив директора приватного підприємства з заступником голови Косівської райради і запевнив останнього, що "Явір" є надійним підрядником і саме з ним можна укласти угоду про ремонт дороги.

У тому ж році за сприяння Павлюка Яблунівська селищна рада замовила ПП "Явір" капітальний ремонт дорожнього покриття вул. І.Франка в с. Яблунів за 956 тис грн.

У той же час, якщо від райради фірма отримала всю суму, то селищна рада заплатила лише 690 тис. грн, хоча ремонт дороги в Яблуневі підприємство виконало повністю.

Павлюк зустрівся з директором фірми-підрядника і повідомив, що може вплинути на селищного голову Яблуневого, в результаті чого підприємець отримає решту суми в розмірі 210 тис. грн, але для цього керівник підприємства повинен надати близько 10% від суми заборгованості, а саме 20 тис . грн, і ще 8 тис. грн, що становить близько 10% від 77 тис грн. попереднього підряду фірми, який був отриманий за сприяння першого заступника голови РДА.

Чергова зустріч чиновника і бізнесмена відбулася в недобудованому двоповерховому будинку в селі Черганівка, де директор фірми передав 28 тис. грн. Крім того, Павлюк запевнив, що і в майбутньому може сприяти укладанню договорів про ремонт доріг за бюджетні кошти з ТОВ "Явір", але за умови передачі йому 60 тис грн. за те, що Яблунівська селищна рада перерахувала підприємству 690 тис грн. Надалі правоохоронці затримали першого заступника РДА.

Прокуратура кваліфікувала дії Павлюка за ч.1 ст.14, ч. 3 ст.368 та ч.3 ст.369-2 КК України, які передбачають покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років.

Втім, суд не знайшов підтверджень такої кваліфікації та перекваліфікував дії колишнього заступника РДА ч.1 ст.14, ч. 2 ст. ст.369-2 і 2 ст. ст.369-22 (підготовка до отримання та отримання неправомірної вигоди для себе обіцянку вплинути на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави), які передбачають менш суворе покарання. Подібної перекваліфікації в суді домагався і Павлюк.

В результаті, Павлюк був засуджений до 2 років 2 місяців позбавлення волі. За "закону Савченко", вважаючи день попереднього ув'язнення за два дні покарання, він свій термін відбув, і був звільнений в залі суду. До вступу вироку в законну силу до Павлюка застосований домашній арешт.

Даних про апеляційне оскарження вироку в реєстрі поки немає. Вирок набуває чинності після розгляду апеляції, або пропуску 30-денного терміну оскарження з боку засудженого після вироку першої інстанції 21 лютого.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія припинила використовувати Кримський міст для забезпечення військ, - ЗМІ

понеділок, 6 травень 2024, 21:43

Росія почала використовувати сухопутні маршрути в окупованому Криму для забезпечення своїх військ в Україні після неодноразових українських атак на Керченський міст. Про це повідомляють аналітики The Independent і Molfar, передають Патріоти України. Ан...

"Літакопад" триває: У Росії розбився Су-34 з екіпажем на борту

понеділок, 6 травень 2024, 20:43

"Женя та Володя. Досвідчений, підготовлений, злітаний, бойовий екіпаж", - так характеризує росіян пропагандист. Водночас інший російський пропагандистський канал про авіацію написав, що два льотчики загинули в Африці. Там вони "надавали допомогу у навч...