"В мене виникає запитання щодо статусу УБД для працівників облавтодорів. Вони ворога в асфальт закатували?", - журналіст

Якщо статус УБД військового або бійця Нацгвардії навіть із другої-третії лінії оборони ще можна якось зрозуміти, то є група осіб, наявність "корочки" УБД у яких викликає відверте обурення.

Чи всі власники таких посвідчень - справді УБД? Ілюстрація: Україна молода.

"Статус учасника бойових дій (УБД) мають під 300 тисяч українців, які пройшли АТО. Далеко не всі вони реальні учасники боїв. Навіть серед військових трапляються розмови: чому однаковий статус мають ті, хто пройшов, наприклад, Донецький аеропорт, і ті, хто захищав Україну десь в районі готелю "Краматорськ", - пише журналіст Олексій Братущак у своєму блозі на сайті "Української правди", передають Патріоти України, та продовжує:

"Якщо статус УБД військового або бійця Нацгвардії навіть із другої-третії лінії оборони ще можна якось зрозуміти, то є група осіб, наявність "корочки" УБД у яких викликає відверте обурення. На початок червня 2017-го таких нараховувалося 246 осіб. Це працівники підприємств, установ та організацій, які "брали участь у проведені АТО". Ось список цих установ:

Я не знаю, чи брали участь у бойових діях прокурори, благодійники та церковники. Я багато чого не знаю про АТО. Але я точно знаю, що доріг у зоні проведення АТО немає. Те, що там є, дорогами назвати не можна. За роки АТО техніка вбила ці дороги, а нових не будували.

Тому в мене виникає запитання щодо статусу УБД для працівників облавтодорів. Може, це якісь наші спецпризначенці, про яких ми не знаємо? Може, вони ворога в асфальт закатували?

У той час, коли в реальних учасників бойових дій 2014-го досі виникають проблеми з оформленням УБД (у ті часи далеко не завжди документували участь у боях), знаходяться цивільні, які без проблем оформлюють документи. По суті їм потрібно довідка, що в зоні АТО вони провели більше 30 днів і виконували там важливе завдання. Усе.

Але з таким успіхом УБД можна дати, наприклад, усім жителям Авдіївки. Вони реальніші учасники бойових дій, бо щодня місто під обстрілами. І ще одне. Є група крутих "військових" журналістів (ті, що періодично працюють в АТО), які цікавляться статусом УБД для себе. Ну, не варто. Отримуйте краще медальки від Верховного Головнокомандувача. На них ви точно заслужили...".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Оце уявлення Кулеби еталонної українки? У соцмережах захейтили створений МЗС цифровий аватар Вікторію за типово негроїдні риси

четвер, 2 травень 2024, 0:55

Модель, що слугувала прототипом аватара обурена расистськими, як на її думку, випадами. Критики ж творіння МЗС обурені, що державне відомство геть відкинуло красу притаманну співвітчизницям, згідно загальноприйнятій самоідентифікації. Соцмережами прон...