У НАБУ розповіли про новий вид рейдерства

Шахраї втручаються в реєстри власності

В Україні останнім часом з'явилася нова форма рейдерського захоплення приватної власності шляхом втручання в реєстри власності і підміни прізвищ власників майна. Про це сьогодні на прес-конференції в Києві повідомив голова НАБУ Артем Ситник.

"Зараз спостерігається масове рейдерство шляхом втручання в реєстри власності: власник з нього викидається і вноситься прізвище іншої особи. Буду з цього питання зустрічатися з міністром юстиції, тому що це нова форма рейдерства", - сказав Ситник."Буквально недавно в центрі Києва було захоплено будівлю. Прийшла представник компанії і сказала: дивіться, ми нові власники, нас внесли до реєстру", - додав чиновник.

Як повідомлялося, Комісія при Міністерстві юстиції з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації майнових прав та бізнесу в 2016 році задовольнила більше 500 або 50% від усіх поданих скарг про захоплення бізнесу та нерухомості.

Верховна Рада 6 жовтня прийняла за основу і в цілому розроблений за участю Міністерства юстиції "антирейдерський закон". Президент підписав його 28 жовтня.

Основними нововведеннями закону є впровадження нотаріального засвідчення підписів голови та секретаря загальних зборів компанії при реєстрації змін юридичної особи; нотаріального засвідчення підписів на статутних документах, заявах про вихід з товариства; кримінальної відповідальності реєстраторів за неправомірні дії при перереєстрації власності.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗСУ поспішають використовувати ATACMS, поки росіяни не адаптувалися – Newsweek

субота, 4 травень 2024, 20:43

Російська армія за час війни, розв'язаної РФ в Україні, продемонструвала вміння адаптуватися до нової зброї, яка з'являється у розпорядженні ЗСУ. Ймовірно, війська РФ вже розпочали цикл адаптації до застосування американських далекобійних балістичних р...

Подробиць поки що не розповідає: Трамп виношує "мирний план" для України - ЗМІ

субота, 4 травень 2024, 20:14

Кандидат від Республіканської партії на виборах президента США Дональд Трамп розробив детальний план мирного завершення війни в Україні. Однак, до виборів його розголошувати не будуть. Про це повідомляє The Telergaph із посиланням на джерело, близьке д...