В оновленій редакції закону аудит повинні пройти тільки три види будівель

Народний депутат Олексій Рябчин, один із співавторів законопроекту, вважає, що документ ухвалять уже в наступний четвер

Наступного тижня в Раді розглянуть законопроект "Про енергетичну ефективність будівель", в результаті якого окремим будівлям доведеться провести енергоаудит та отримати відповідний сертифікат, розповідає сайт Сегодня.ua, інформують Патіроти України.

Урядова редакція закону "Про енергоефективність будівель" передбачала, що всім українцям за свій рахунок доведеться провести енергораудит квартир. У новій редакції, підготовленій профільними комітетами Ради, цю норму прибрали. Як припускає один із співавторів законопроекту, народний депутат Олексій Рябчин, з великою часткою ймовірності документ ухвалять уже в наступний четвер.
"Уряд хотів кожну квартиру зобов'язати проводити енергоаудит. Це зобов'язання виходить з європейської традиції і це їх вимога. У них 70% квартир здається, оренда там прозора, з неї платять податки і держава захищає споживачів, щоб споживачі знали, скільки енергії споживає квартира", - розповідає парламентарій. В оновленій редакції закону аудит повинні пройти тільки три види будівель:

• Новобудови
• Будинки, в яких знаходяться органи державної та місцевої влади
• Житлові багатоповерхівки, які претендують на участь в державних програмах
"Я, разом з Оленою Бабак, комітетом ЖКГ, ми об'єдналися і подали версію, під якою підписалися представники всіх політичних сил. Це дає мені можливість припускати, що цю редакцію законопроекту в парламенті підтримають", - розповідає Олексій Рябчин.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Попереду неймовірне приниження Путіна: Експерт назвав очікувану дату знищення Кримського мосту

неділя, 5 травень 2024, 9:28

Про те, що одному з головних символів звитяги кремлівського тирана наближається кінець, натякають не лише військові, палка на сенсації преса, а й навіть стримані зазвичай дипломати. Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман в...

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті,

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...