У п’ять разів швидше звуку: Boeing показав концепт унікального літака

На ринку щось подібне з'явиться приблизно через 20-30 років.

Літак забезпечили фюзеляжем вкрай обтічної форми. Фото boeing.com

На конференції Американського інституту аеронавтики та астронавтики американська компанія Boeing представила зображення перспективного гіперзвукового пасажирського літака, повідомляють Патріоти України.

Передбачається, що авіалайнер зможе перевозити пасажирів зі швидкістю, що перевищує швидкість звуку приблизно в п'ять разів. У Boeing відзначають, що такий літак дозволить дістатися з Нью-Йорка в Токіо приблизно за дві години. Літак забезпечили фюзеляжем вкрай обтічної форми. Лайнер також отримав носову частину, зовні схожу на величезну голку. На думку експертів, такі рішення, крім іншого, дозволять мінімізувати звуковий удар, що виникає при русі з надзвуковою швидкістю. Фахівці видання New Atlas відзначають, що конструкція кормовій частині може свідчити про вибір криогенного водневого палива.

Авіалайнер не можна назвати великим. Концепт, очевидно, розрахований на перевезення кількох десятків пасажирів, хоча в теорії може з'явитися версія зі збільшеною або, навпаки, зменшеною пасажиромісткістю.

Підтвердити або спростувати правильність вибраної концепції вийде не скоро. На ринку щось подібне з'явиться приблизно через 20-30 років. Звичайно, за умови, що Boeing впритул підійде до розробки такої машини. Отримані в рамках дослідження напрацювання можуть застосовуватися як у цивільній, так і військовій сферах. Гіперзвукові швидкості значно перевершують швидкість звуку в атмосфері. З другої половини XX століття це поняття зазвичай відносять до надзвукових швидкостей з числами Маха вище п'яти. Гіперзвуковий політ - частина надзвукового режиму польоту, який проходить у надзвуковому потоці газу.

Раніше повідомлялося, що конкурент Boeing - американська компанія Lockheed Martin - уклала з NASA контракт на створення демонстратора технологій надзвукового літака майбутнього. Він повинен бути невеликим одномісного літаком, за розміром порівнянний з винищувачем F-16. Розробить демонстратор технологій Skunk Works - підрозділ Lockheed Martin, який займається секретними розробками і відповідальний за більш гучні проекти, такі як F-117 Nighthawk.
Джерело: УНІАН
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 18 квітня. Кузьма городник обіцяє багатий врожай, тим хто дослухається до порад

четвер, 18 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 18 квітня за новим стилем вшановує пам'ять учня Григорія Декаполіта преподобного Іоанна і єпископа Кузьми Халкідонського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мучеників Агафопода і Феодула. . Наші пращури в свято 18 кв...

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...