В Польському Сеймі заговорили про початок громадянської війни

Політична криза в Польщі, де в останні дні проходять масові акції протесту опозиційних сил, може перерости в збройне протистояння. Протистояння між владою та опозицією в Польщі досягло свого апогею. Опозиція заявляє про загрозу громадянської війни (відео)

Про це заявив один з лідерів опозиції в Польщі Павел Кукіз. Політик закликає сторони знайти компроміс, щоб ситуація не вийшла з-під контролю. "Якщо ми негайно не дійдемо згоди між політичними партіями, в Польщі може дійти до трагедії. Весь цей спір свідчить про одне: про драматичну кризі ладу, що може закінчитися громадянською війною", - заявив Кукіз.

Відзначимо, що протести в столиці Польщі не вщухають з п'ятниці. Опозиція вимагає дострокових виборів до Сейму і має намір для цього блокувати трибуну парламенту до 20 грудня.

У свою чергу, влада Польщі заявила про спробу державного перевороту. Жителі Польщі вийшли на протест після того, як партія влади прийняла рішення про бюджет на наступний рік поза стінами парламенту. Своєю акцією люди підтримали опозиційних депутатів. Деякі парламентарії були незадоволені обмеженням числа журналістів, які можуть бути присутні на слуханнях парламенту.

Через невдоволення опозиції слухання щодо бюджету спочатку відклали, а потім провели за межами зали засідання парламенту. Відтак, на думку опозиції, процедура була незаконною і питання про бюджет необхідно переглянути 20 грудня. На підтримку опозиціонерів до будівлі Сейму прибули близько 2,5 тисячі людей. Будівлю парламенту охороняли понад сотню озброєних поліцейських.

Тисячі протестувальників домагалися зустрічі з Ярославом Качинським після поширення звістки про прийняття закону про бюджет Польщі на 2017 рік з порушенням законодавства. За допомогою поліції Качинському вдалося пройти крізь натовп і сісти в авто. Поліція відтіснила мітингувальників, звільнивши прохід для Ярослава Качинського. Коли протестувальники спробували заблокувати проїзд машини політика, правоохооронці застосували сльозогінний газ. Керівник Міністерства внутрішніх справ Польщі Маріуш Блащак заявив, що акції протесту польської опозиції біля парламентської будівлі є спробою захоплення влади. Посадовець порівняв ці протести з подіями 1992 року, коли було усунуто від влади уряд Яна Ольшевського. За словами глави МВС Польщі, до організації протестів причетні партії PSL, Nowoczesną та "Громадянська платформа".

В ніч з п'ятниці на суботу біля парламенту Польщі відбулися зіткнення поліції і демонстрантів, які заблокували Сейм.


Джерело

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Бундесвері знову трапився витік інформації: Доступними стали таємні відеонаради - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 14:15

У німецькому Бундесвері стався витік даних про таємні відеонаради. Секретну інформацію можна було знайти у мережі у відкритому доступі, передають Патріоти України з посиланням на Die Zeit.

В окупованому Бердянську підірвали авто зі зрадником

неділя, 5 травень 2024, 14:03

У тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області вдень 5 травня пролунав вибух. Українські партизани передали "привіт" черговому зраднику, який працював у створеній окупантами "виправній колонії": його підірвали в автомобілі. Зрадник помер дома. ...