У трагедії на шахті "Степова" винний "смотрящий" "серого кардинала" БПП, - голова Незалежного профсоюзу шахтарів (відео)

Радник екс-міністра енергетики і вугільної промисловості України Демчишина Андрій Венгрин впливав на кадрову політику, керував тіньовими схемами і курирував фінансові потоки, що призвело до банкуртства шахти.

Трагедія на шахті "Степова". Фото www.dialog.uaЗ такою заявою виступив голова Незалежної профспілки шахтарів Михайло Волинець. За його словами, шахти Західної України були доведені до банкрутства навмисно, повідомляють Патріоти України з посиланням на Діалог.UA.

"І не тому, що це відбувалося протягом декількох років і не було достатнього фінансування, а тому що в останні роки є ті, хто в Львівсько-Волинському басейні, наприклад Андрій Венгрин. У нього були високі покровителі і великі повноваження ", - заявив Волинець.

За його даними, минулого тижня було оголошено банкрутом підприємство "Волиньвугілля", подібну процедуру через суд збиралися провести на ДП "Львіввугілля". "Але потім зрозуміли, що буде виділено кілька десятків, здається, 85 млн грн на виплату з / п шахтарям, вони чекали, щоб це вкрасти. Тому був заблокований рахунок держпідприємства "Львіввугілля". Вони перехопили 30 млн грн. Коштів на забезпечення охорони праці та техніки безпеки, оснащення якісною технікою шахт абсолютно не вистачало ", - заявив Волинець.

За словами голови Незалежної профспілки шахтарів, восени 2016 року він написав заяву в ГПУ, було порушено кримінальну справу за фактами порушень, але практично нічого не було зроблено. "Смотрящие" впливали на призначення директорів ..., уряд про це знав. "Смотрящим" був поставлений Кононенко (перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка") нардепом від "БПП", - заявив Волинець.

Він стверджує, що тижнем раніше на засіданні уряду повідомили прем'єр-міністру та профільним чиновникам про проблеми.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Влада Харкова має розробити план укріплення міста, а не відновлення, - депутатка облради

вівторок, 14 травень 2024, 14:02

Депутатка Харківської обласної ради Галина Куц вважає, що Харків під час війни має переорієнтуватись на стратегію укріплення, а не відновлення, передають Патріоти України. "Влада Харкова вже давно має переорієнтуватись у напрямку стратегії укріплення м...

Якби мій підрозділ у 2023-му побачив відкриті групи окупантів - жити їм було б пару хвилин. Чому під Вовчанськом зараз не так? - Юрій Луценко

вівторок, 14 травень 2024, 13:55

"Щодо Вовчанська", - пише український політик та колишній генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Паніці – ша! Ніяких катастрофічних подій не відбулося. Росіяни продовжують страте...