В Україні дорожчають квитки на потяги: Як заощадити

Заощадити квитках українці зможуть трьома способами.

"Укрзалізниця" протягом поточного року двічі підвищить ціни на проїзд. Про це повідомляє ТСН, передають Патріоти України.

Вартість може зрости вже від 1 квітня. В "Укрзалізниці" повідомили, що протягом 2018 року ціни підвищуватимуть двічі й обидва рази на 10-12% - навесні та восени.

Залізничники виправдовуються, підвищувати ціни змушені – і паливо дороге, і вагони та колії ремонтувати недешево. Та й тарифи не змінювали від 2014 року, а відтоді складові собівартості перевезень зросли – відбулося підвищення вартості електроенергії, паливно-мастильних матеріалів, зарплат.

Українці на новину про нові ціни обурюються і додають, що збільшення сум на квитках має йти паралельно із поліпшенням сервісу в потягах.
Підвищення цін на квитки невідворотне, тож треба шукати шляхи економії. А такі є.
Найочевидніше - типи вагонів – плацкарт, купе, люкс. Різниця в ціні між цими категоріями може бути в понад кількасот гривень. Щоправда в дешевших вагонах і умови відповідні.
Також варто врахувати, що під час оформлення електронного квитка через сайт "Укрзалізниці" до його вартості вже автоматично включені ціна користування постільною білизною та одна чашка чаю. Від цих послуг можна відмовитися, якщо, наприклад, подорожуєте вдень, а чай пити не збираєтеся.

А ще економити можна і на правильних днях. Візьмемо, наприклад, квиток на поїзд за 100 гривень. У понеділок, четвер та суботу ви заплатите стандартний тариф. У вівторок та середу – віддасте за проїзд менше на 10%, а ось п’ятниця та неділя – найпопулярніші серед пасажирів, тож квитки в ці дні на 10% вищі від стандартної ціни.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Друзі порадили, тому що...: Полонений сирота із Приморського краю РФ шокував зізнанням, для чого пішов на війну (відео)

четвер, 2 травень 2024, 21:06

Круглий сирота із Приморського краю Росії, Кохтов Костянтин Дмитрович, працював собі на пилорамі, доки приятелі не порадили піти подивитися на війну, для гострих відчуттів. Про це написав журналіст Юрій Бутусов та оприлюднив відео зізнання окупанта, пе...

Росія використовує останнє вікно можливостей, поки зброя США не прибула в Україну, - західні аналітики

четвер, 2 травень 2024, 20:16

Росія зараз активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, поки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою, зазначають Патріоти України. Як пише The Hill, ро...