В Україні набуває популярності новий модний вид спорту (відео)

Філософія плогінга - фізична форма плюс чисте довкілля.

Плогінг - новий вид спорту. Фото: 24 канал

Фізична форма плюс чисте довкілля – це філософія нового виду спорту під назвою плогінг, що в перекладі означає "підбирати сміття під час пробіжки", повідомляють Патріоти України з посиланням на 24 канал.

Започаткував його житель Швеції Ерік Альхстром у 2017 році у зв'язку з глобальним засміченням довкілля у світі. Одягнути рукавиці, розібрати сміттєві пакети і готуватися до старту – так розпочинається ранкова пробіжка у плоггерів. Тепер такий спосіб фітнесу захопив увесь світ. Плогери активно виставляють фото і відео з хештегом #плогінг.

Такий масовий забіг у Києві проводять вже вдруге. Після сигналу – усі розбігаються шукати непотріб. "Плогінг набагато ефективніший, ніж звичайний біг. Коли ми біжимо і одночасно нахиляємось щоб підібрати сміття, то йде навантаження просто на прес і на руки тому працює все, не лише ноги", – розповіла плогер Яна.

Займатися плогінгом мотивує не лише екологічна і спортивна, а й соціальна складова. "Якщо ти вже сам це робиш, ти вже не кинеш той папірчик. Оточення теж дивиться і йде такий дуже позитивний вплив", – зазначає плогер Сергій Олежко.

Участь у забігу кияни брали здебільшого разом з друзями. Наприкінці, команди мірялися "сміттєвими здобутками". Організатори закликають українців займатися плогінгом сім'ями щодня. А для популяризації планують влаштовувати такі командні забіги раз на місяць.


Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...