В Україні нищать малий та середній бізнес

Бюджетна політика, в тому числі і в АПК, спрямована на збагачення багатих.

Податкова політика збагатила агрохолдинги, середніх фермерів знищила, а малих загнала в тінь

Податкова політика української держави збагатила агрохолдинги, тоді як середніх фермерів знищила, а малих загнала в тінь.Таку думку висловив президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України (АФЗУ) Іван Томич, інформують Патріоти України.

«Уряд ліквідував відшкодування ПДВ - найбільше постраждав середній клас, малий виробник вже майже весь в тіні. Великий бізнес має повернення при експорті, має бюджет, має владу і успішно вирішує свої питання», - зазначив експерт.

За його словами, вся бюджетна політика, в тому числі і в АПК, спрямована на збагачення багатих. «Це і підтримка виробників курятини, і тих програм, які йдуть через бюджет», - додав фермер.

Так, наприклад, виробництво овочів і фруктів, молока, які на 80-95% виробляються індивідуальними господарствами, взагалі не має будь-якої державної підтримки.

Як уточнив Іван Томич, єдине позитивне нововведення - зняття «ручного режиму» і створення більш чесної процедури в розподілі дотацій по деяким галузям АПК.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд "турбуючих" напрямків: Суми, Харьків... - Костянтин Машовець

понеділок, 6 травень 2024, 4:15

1. На даний момент, діюче на цьому напрямку угрупування військ противника (УВ) "Север" продовжує процес свого оперативного розгортання (він ще не завершенний). . Але, загалом, багатьох це турбує. Особливо, у контексті, так званого, "великого літнього ...