В Україні зацвіли чортові ягоди

На Закарпатті вважають, що напій із бузини сприяє довголіттю.

В Ужгороді зацвіла бузина. Фото: zakarpatpost.net

Цей унікальний кущ знають у нас із діда-прадіда. Із нього готують цілющі ліки під час застуди, зазначають Патріоти України з посиланням на Закарпатські новини.

Колись закарпатці масово щоліта збирали бузину, заготовляли її цвіт на зиму. Наразі вона розквітла в Ужгороді за "Ляльковим татом". А у Боздоському парку, де зараз проходить «Майсяфест», напій із неї продають по 10 гривень.

Чим же цікава ця рослина, яку називають чортовою ягодою? Згідно з легендою, висадив її сам нечистий і що вона була свідком гріхопадіння Адама та Єви, вбивства Авеля та зрадництва Юди. Тому бузина, скоріш за все, є дуже давньою рослиною.

Ягода бузини — багате джерело харчових волокон, вітамінів і також мінералів, таких як кальцій, залізо, марганець, селен і цинк. Деякі види рослин використовують як лікарські рослини, деякі як джерело нектару, інші як засіб для боротьби з мишами. Кажуть також, що напій із бузини сприяє довголіттю.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Хто слова зодячне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 10:59

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...