Вакарчук розповів, яким мало б бути подвійне громадянство в Україні

Подвійне громадянство дозволить талановитим людям з інших країн приїжджати сюди і працювати, не змінюючи паспорт.

Святослав Вакарчук. Фото: star.korupciya.com.

Введення подвійного громадянства пішло б на користь Україні. Про заявив лідер групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук у своєму блозі на НВ, передають Патріоти України.

За його словами, така ідея йому прийшла після того, як до нас не зміг приїхати працювати відомий словацький реформатор Іван Міклош. "Механізм простий: затверджується закон, що дозволяє в межах двосторонньої угоди з іншими державами отримувати їхнє громадянство. Якщо відповідного договору немає, то і друге громадянство заборонене. При цьому виключити подібні угоди з тими, з ким у нас є територіальні суперечки або політико-правові конфлікти", - пише Вакарчук.

Таким чином, це дозволить талановитим людям з інших країн приїжджати сюди і працювати, не змінюючи паспорт. Що ж стосовно тих країн, з якими таких домовленостей не буде, музикант пропонує посилити відповідальність за отримання їхнього громадянства.

"Для пересічних громадян можна передбачити серйозні штрафи або адміністративні покарання, для чиновників - кримінальну відповідальність. Таким чином, думаю, ми зможемо все врегулювати", - зазначив Вакарчук, додавши, що такі зміни не призведуть до масової еміграції.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Росії не потрібно готуватися після війни в Україні", - естонський командувач

четвер, 18 квітень 2024, 23:00

Росії не потрібно готуватися протягом трьох років після війни в Україні, і у разі нападу Естонія зможе відбити ворога. Про це сказав глава Сил оборони Естонії генерал Мартін Херем, передають Патріоти України з посиланням на видання ERR.ee. . "На даний ...

"Вчора він з "учебки", сьогодні 200-й...": Окупант розповів, чому не варто їхати до України, щоб заробити (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 22:52

"Свідомий" росіянин вирішив розповісти своїм співгромадянам, що не варто їхати на фронт, аби заробити грошей. Мовляв, усе може закінчитися у перший же день. Відеозвернення росіянина опублікував журналіст Денис Казанський у своєму Телеграм-каналі, перед...