Важливий фігурант у справі Онищенка втік з-під домашнього арешту

Сергій Свіченко не захотів платити заставу у 20 мільйонів гривень

Фігурант кримінальної справи щодо нардепа-втікача Олександра Онищенка Сергій Свіченко втік і наразі перебуває у розшуку

Про це повідомляє журналіст видання "Наші гроші" із зали судового засідання, де розглядалося питання стосовно запобіжного заходу іншому підозрюваному, інформують Патріоти України.

У відомстві зазначається, що до цього Свіченко, який є колишнім власником ТОВ "Надра Геоцентр" і ТОВ "Карпатнадраінвест" перебував під домашнім арештом протягом шести місяців, що є максимальним терміном під час досудового розслідування.

Саме з цієї причини цього місяця НАБУ подало клопотання про обрання нового запобіжного заходу щодо чоловіка. В результаті суд призначив йому заставу 20 мільйонів гривень. Ці гроші Свіченко мав заплатити протягом п'яти днів, втім не зробив цього та просто зник.

  • Свіченко підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, за яке передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна і забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.
  • Він подавав заявки на підконтрольні злочинному угрупуванню Онищенка товарні біржі із зазначенням початкової заниженої ціни природного газу, видобутого в межах спільної діяльності ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ "Карпатнадраінвест" та ТОВ "Фірма "ХАС" з "Укргазвидобуванням", ця схема завдала 740,07 мільйонів гривень збитків.
  • Нагадаємо, що у червні минулого року НАБУ і САП заявили про викриття організованого злочинного угруповання, яке завдало збитки державі у розмірі більше 3 млрд грн в результаті спільної діяльності на підставі угод, укладених з ПАТ "Укргазвидобування".
  • Онищенко перебував влітку у Великій Британії. 5 серпня він не прийшов на допит до Національного антикорупційного бюро.
  • Україна передала в Інтерпол документи у справі Онищенка наприкінці вересня .
  • 21 лютого Вищий адміністративний суд (ВАСУ) визнав законним зняття ВР недоторканості з Онищенка.
Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...