Вбивцю російського посла Мевлюта Алтинташа рідні, друзі, знайомі згадують як тихого, скромного та неговіркого

Для сім'ї Алтинташа подія стала трагедією.

Убивцю російського посла в Анкарі Мевлюта Алтинташа жителі маленького турецького містечка Секе, звідки він родом, згадують як тихого, скромного та неговіркого. Про це повідомляє Reuters.

Розповідають, що Алтинташ був самотнім мовчазним хлопчиком, який двічі не здав іспити в університет і згодом вступив на службу в поліцію. Найближчі стосунки в родині у нього були зі зведеною сестрою та бабусею.

Для сім'ї Алтинташа подія стала трагедією. "Я завжди захоплювалася їхнім сином. Він був ввічливий і спокійний, дуже хороший молодик", - сказала сусідка родини. "Коли приїхала поліція, ми подумали, що він був убитий під час виконання обов'язку, і вони приїхали повідомити про це родині. Мати була приголомшена, коли дізналася", - додала вона. Обидва з батьків у день вбивства розмовляли із сином. За словами батька, поведінка молодика почала змінюватися після знайомства в поліцейській академії з чоловіком на ім'я Серкан Б.

"Наскільки я знаю, він не був членом якої-небудь терористичної організації, релігійної мережи або групи", - сказав батько Ісрафіл Алтинташ поліції "Але він став приділяти більше часу молитвам, став більш закритим і мовчазним після того, як став поліцейським", - додав він.

За словами батька, син не послухався його поради залишитися в Ізмірі та поїхав з Серканом до Анкари, де вони жили в одному будинку. Мати молодика, Хамідіє Алтинташ, сказала, що теж дзвонила синові в день нападу, і підтвердила, що він був "закритим і мовчазним хлопчиком".

Президент Туреччини Таїп Ердоган заявив, що вбивцею російського посла є послідовник колишнього соратника Ердогана і вигнаного ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена, який створив велику мережу своїх прихильників в поліції. Своєю чергою, Ґюлен заперечує звинувачення, а колишні знайомі Алтинташа кажуть, що не пам'ятають, аби в юні роки він відкрито висловлював симпатії до Ґюлена.

Нагадаємо, 19 грудня у столиці Туреччини було вбито російського посла Андрія Карлова. Дипломат був застрелений пострілом з пістолета зі спини під час відкриття фотовиставки в Анкарі. За попередньою версією, пролунало не менше восьми пострілів. Нападником був турок Мевлют Мерт Алтинташ. Чоловікові було двадцять два роки, він служив у поліції, але, за деякими даними, був звільнений улітку, після спроби перевороту. У Туреччині вже затримали пятьох родичів та кількох друзів вбивці. Сам Нападник, якого поліція ліквідувала, встиг заявити, що це помста Росїі за Алеппо.






Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 23 квітня: Вранці потрібно виглянути у вікно і запам'ятати, кого першим побачили на вулиці

вівторок, 23 квітень 2024, 7:05

Християни східного обряду відзначають церковне свято 23 квітня на честь мученика Терентія, який відмовився принести жертву язичницьким богам навіть під загрозою тортур. Цей день зазвичай приносить тепло і ясну погоду. За повір'ями, сонце в цю дату вип...

Бійці ССО показали, як HIMARS знищив російську САУ "Гіацинт" (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 6:15

Росіяни встигли зробити лиш кілька пострілів з цієї гармати, перед тим, як українці ліквідували ворожу САУ. Українські захисники виявили ворожу гармату Гіацинт на окупованій частині півдня країни та завдали по ній удару з комплексу HIMARS. Про це повід...