Вчені-медики зі США навчилися визначати майбутні хвороби людини за аналізом крові

Звичайний аналіз крові розповість, які хвороби чекають людини в майбутньому. Це стало можливим після розшифровки вченими ознак, що свідчать про можливі проблеми зі здоров'ям.

Досягнення дозволяє медикам помітити наближення психічних розладів, серцево-судинних захворювань і цілого ряду подібних проблем за кілька років до того, як з'являться симптоми. Дослідники з Бостонського університету навчилися розшифровувати зміст «біомаркерів» (хімічні сполуки у складі крові), обробивши 5 тис. Зразків крові.

В подальшому отриману за допомогою аналізу інформацію порівнювали зі зміною здоров'я пацієнтів протягом восьми років. В ході експерименту з'ясувалося, що одні ознаки вказували на відсутність майбутньої інвалідності, а інші - на розвиток різних недуг і хвороб. В даний час медики здатні попередити про наближення таких захворювань як хвороби серця, а нова методика дозволяє дати всеосяжний прогноз стану здоров'я людини.

Маючи на руках результати аналізу крові, пацієнти отримують можливість вчасно змінити свій спосіб життя і повністю уникнути захворювання або почати його профілактику. Команда дослідників визначила 26 видів ознак, причому 19 з них спостерігалися у половини випробовуваних. Другій половині були виявлені інші ознаки, що містять відхилення від норми.

«Ознаки змінюються з плином часу, дозволяючи судити про майбутній стан здоров'я людини. Вони пов'язані зі здатністю мислити і рухатися, несуть інформацію про тривалість життя і таких проблемах як апоплектичний удар, діабет і рак », - повідомляють дослідники.

«У невеликій кількості крові для аналізу містяться тисячі ознак ще виявлених хвороб. Тепер у нас є можливість попередити пацієнта про попадання в групу ризику », - продовжують медики.

Багато клінік пропонують визначити тривалість життя за аналізом крові, але такі дослідження проводяться на основі роботи з ДНК і не можуть розповісти про майбутні хвороби. Новий метод зачіпає тіло-мірні ділянки (структури на кінцях хромосом людини), які, за словами вчених, містять інформацію про швидкість старіння.

Дослідники опублікували матеріал про метод в виданні Ageing Cell і згадали в ньому, що подібний аналіз скоротить довгі і трудомісткі випробування новітніх ліків. Професор Паола Себастіані каже, що замість «довгих років очікування» результатів клінічних випробувань про можливу ефективність нових препаратів можна буде дізнатися за що містяться в крові ознаками.

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Саммит мира в Швейцарии: завышенные ожидания или сдержанный оптимизм - Злий Одесит

субота, 4 травень 2024, 9:05

Как известно, 15 и 16 июня в швейцарском Бюргенштоке пройдёт саммит мира по Украине, в ходе которого будут обсуждены вопросы урегулирования войны, а так же создание дорожной карты участия России в мирном процессе. О проведении данного саммита заявлялос...

Народні прикмети на 4 травня. Чим українці традиційно опікувались на Пелагеїн день

субота, 4 травень 2024, 7:05

Християни східного обряду 4 травня за еовоюліпнським календарем відзначають день пам’яті святої мучениці Пелагеї. Також відома як Пелагія Таврійська, була християнською святою, яка жила в III столітті в місті Тарсі, що на території сучасної Туреччини. ...