Вчені розповіли про подію, яка сталася 7000 років тому

Це був потужний спалах на Сонці

Вчені заявили про те, що їм по річним кільцям дерев вдалося отримати дані про потужний спалах на Сонці, який стався сім тисяч років тому, і про кілька менш інтенсивних спалахів.

Висновки вчених були опубліковані в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences, пише Патріот України. Перший з цих спалахів датується 5480 роком до нашої ери. Причини його появи невідомі, але вони привела до різких змін в магнітній активності Сонця.

Як підкреслюють дослідники, подібних спалахів в історії людства не було. Висновки вчених були зроблені на підставі аналізу річних кілець сосен в Каліфорнії, які можуть рости тисячі років. Як і у інших дерев, в деревині їх стовбурів можна виявити залишки поглиненого з атмосфери вуглецю, в тому числі - вуглецю-14, кількість якого в атмосфері зростає при слабкій сонячної активності.

В ході дослідження вчені виявили три різких перепади концентрації вуглецю-14 в річних кільцях сосни. Найсильніший сонячний спалах стався в 5480 році до н. е., слабші - в 775 і 994 роках н. е. Результати були перевірені в трьох різних лабораторіях в Японії, США і Швейцарії.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Глава МЗС Польщі припустив, у якому разі російські генерали можуть "прибрати" Путіна

неділя, 28 квітень 2024, 21:44

Сікорський нагадав, що існує ланцюжок командування від міністерства оборони й Генерального штабу для використання ядерної зброї. Тому він не виключає, що самі генерали можуть ослухатися диктатора. Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський за...

Військовий експерт Мусієнко закликав не розносити "зраду" щодо відходу ЗСУ від Очеретиного

неділя, 28 квітень 2024, 20:43

Збройні Сили України доволі вдало та успішно тримають оборону на Сході, попри те, що ворог переважає за чисельністю, кількості артилерії та авіації. російські війська ведуть наступ на Донецькому напрямку із 10 жовтня 2023 року, відколи розпочали масова...