Вчені створили батарею, яка працює на метаболізмі бактерій

Цю незвичайну розробку представила група американських вчених з Бінгемтонского університету.

Вчені створили батарею, яка працює на метаболізмі бактерій Малий час автономної роботи є одним з головних недоліків всіх мобільних пристроїв, тому вчені з усього світу зайняті дослідженнями в цій галузі.

Однією з останніх розробок в сфері елементів живлення стала батарейка, джерелом енергії якої є бактерії.

Цю незвичайну розробку представила група американських вчених з Бінгемтонского університету. Вони розповіли, що такі батареї відрізняються простотою у виготовленні, а компоненти для них легко знайти в будь-якому куточку нашої планети.

Вчені розробили органічну батарею

Щоб отримати батарею, яка працює на метаболізмі мікроорганізмів, вчені використовували звичайний папір для хроматографії, на яку нанесли нітрат срібла, а потім все це покрили воском. На зворотному боці паперу був створений резервуар з провідного полімеру, всередину якого заливалася рідина з бактеріями. Потім аркуш паперу складався, і коли його поверхні стикалися, за рахунок метаболізму бактерій починала вироблятися енергія. Потужність такої батареї безпосередньо залежить кількості шарів паперу. В рамках лабораторних експериментів вченим вдалося досягти потужності в 31,51 мкВт за допомогою шести батарей, складених втричі, і 44,85 мкВт - при шести шарах.

Така органічна батарея буде працювати до тих пір, поки в ній продовжують існувати бактерії. Але розробники відзначають, що її потужності недостатньо для харчування звичайних пристроїв, на кшталт смартфонів. Зате ця розробка може знайти застосування в медицині, щоб живити сенсор, що відслідковує рівень цукру в крові пацієнта з цукровим діабетом.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сили оборони просунулися поблизу Часового Яру - ISW

середа, 24 квітень 2024, 5:00

На фронті тривають позиційні бої на більшості напрямків. Сили оборони України нещодавно просунулися поблизу Часового Яру на захід від Бахмута, разом з тим фіксується просування російських окупантів на захід і південний захід від Донецька. Про це повідо...

Сколько нужно ракет ATACMS, чтобы раздолбать российскую ПВО в Крыму - Злий Одесит

середа, 24 квітень 2024, 0:55

В ночь на 17 апреля в районе Джанкоя был нанесен удар по российскому аэродрому, где помимо авиации размещался дивизион ПВО, состоящий из комплексов ЗРС С-400. Результатом удара стало уничтожение четырех пусковых ЗРС С-400; не менее трех РЛС, а именно 9...