Вчені створили дивовижні бактерії, які здатні виробляти енергію просто з повітря

​Як відомо, зараз в повітрі особливо у великих містах вкрай багато вуглекислого газу, і від його надлишків необхідно позбавлятися. І тепер вчені вдосконалили найзвичайніші бактерії, змусивши переробляти вуглекислий газ в паливо.

Багато важких металів, на кшталт кадмію, ртуті або свинцю, токсичні як для великих, так і малих створінь, і деякі бактерії розробили систему захисту проти таких отрут, розповідають Патріоти України.

Коли вони піддаються впливу важких металів, то ростять на своїй поверхні напівпровідникові кристали, нейтралізуючи токсичну дію, передають НН. Дослідники з Гарварду з'ясували, що такі кристали можна використовувати для якоїсь подібності штучного фотосинтезу.

При впливі води, світла або вуглекислоти кристали на цих бактеріях виробляють оцтову кислоту - оцет, по суті. Ця реакція має ефективність порядку 80%, тобто вона у шість разів ефективніше звичайного фотосинтезу. Що ще важливіше, для неї потрібні лише самі бактерії і трохи кадмію.

«Ви растите їх у солоному розчині і додаєте всю невелику кількість кадмію, чекаєте пару днів і отримуєте ці фотосинтетические організми, - каже головний дослідник Келсі Сакімото. - Все дуже просто, елементарна хімія ».

Що у цьому хорошого? Начебто людство не відчуває нестачі у оцті, але цей процес можна скомбінувати з уже існуючими методами по перетворенню оцтової кислоти у паливо або пластик. А значить, тепер ми можемо переробляти паливо, не викидаючи вуглекислий газ у атмосферу.

Дослідники хочуть ще більше поліпшити ефективність або використовувати інші матеріали, але ця технологія також має безліч переваг для масового виробництва. Бактерії можуть розмножуватися, і для цього потрібна лише гігантська посудина з водою і кадмієм, що стоїть на сонці. Можливо, великі судини з бактеріями і важкі метали зможуть врятувати нашу планету.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...