Вчителька з Черкас: "Я тебя научу любить советсткую власть!". Батько п’ятикласниці Марійки, яка оприлюднила запис, просить про підтримку (відео​)

Скандал із вчителькою черкаської школи №17 Наталією Макаренко, аудіо записи уроків англійської якої з криками про те, як вона навчить дітей «любити радянську владу» було оприлюднено на всю Україну, не вщухає.

Батьки черкаської школярки, яка повстала проти класної керівнички, просять про підтримку Дмитро Шакін, батько п’ятикласниці Марійки, котра й винесла правду на люди, на своїй сторінці у ФБ попросив про підтримку.

«Нам вкрай потрібна підтримка спільноти - волонтерів, учасників АТО, громадських активістів. Потрібна підтримка Марійки, щоб однокласники не сприймали її як «Павліка Морозова», а як справжнього героя, повсталого проти системи!», – пише пан Дмитро.

За його словами, нині у Черкасах відбувається шалений спротив купки батьків звільненню вчительки, котра чинила моральні тортури над дітьми та погрожувала навчити їх «любить советскую власть».

Вчителька елітної школи Черкас криком навчає "любить совєтскую власть"

Дмитро Шакін заявляє, що вердикт батьківських зборів 5-Б класу майже одностайний, його донька «не має права далі навчатись в класі і повинна бути переведена в інший». Інакше, наголошує, з боку однокласників їй буде забезпечене цькування.

Як бачимо, стверджує батько Марійки, «лінія фронту» сьогодні проходить не тільки на Сході країни - вона проходить в кожному місті, де точиться боротьба між минулим та майбутнім держави.Цей «розподіл», зізнається він, не витримують навіть деякі «вчорашні друзі», тому що він проходить і через кожне небайдуже серце.

«Сподіваюсь на вашу допомогу і звертаюсь до кожної людини доброї волі - підтримати Марійку в цій боротьбі», – закликає на своїй сторінці у ФБ Дмитро Шакін.

Серед людей доброї волі, на підтримку яких він сподівається, називає Уповноваженого Президента з прав дитини Миколу Кулебу, генерального прокурора Юрія Луценка, міністра освіти Лілію Гриневич, омбудсмена Валерию Лутковську, голову Черкаської ОДА Юрія Ткаченка, а ще народних депутатів, представників політичних партій, громадських організацій, журналістів – Борислава Березу, Oлега Петренка, Євгена Рибчинського, Єгора Соболєва, Олександра Турчинова, Володимира Парасюка, Олега Тягнибока, Лілію Григорович, Тараса Марусика, Валентина Наливайченка, Романа Скрипіна, Марічку Падалко та інших.

Вчителька елітної школи Черкас криком навчає "любить совєтскую власть": «У каждого из вас есть отец и мать, они вас воспитывают или нет? Какого черта вы привлекаете к себе постоянно внимание? Ви сюда поприходили учиться или заниматься не пойми чем?», – скільки є сили волає класна керівничка.


Вона лютує, що діти запізнюються і ведуть себе «круто і борзо» та запитує, чи вони нормальні?

"Я устрою такой хай, что мало никому не покажется. Я тебя научу любить советсткую власть!" - кричить Наталя Макаренко на записі.


Пост Дмитра Шакіна в соціальних мережах не залишив байдужими багатьох людей. Одні захоплюються мужністю батька, який пішов проти «совкової» системи з її звичкою швиденько «організовувати трудящих», інші – на боці батьків, котрі заступаються за вчительку, бо «вона дає гарні знання», хтось пропонує перевести дитину до іншої школи й забути про скандал, але більшість закликає не здаватися, звертатися до юристів, які мають досвід у боротьбі за свої права, і довести справу до кінця, аби і вчителька, і директор школи були звільнені.

«Ситуація навколо Марії Шакіної - це боротьба гнилої корумпованої системи черкаської шкільної освіти з неугодною людиною. Фактично зараз Марію,за сприяння директора школи ДмитраБунякіна та міського департаменту освіти,примушують перевестися в інший клас, фактично витравлюють з классу», – пише користувач ФБ Даша Василенко. Але, переконана вона, тільки дівчинку переведутьв інший клас в цій школі, її так само будуть психологічно давити, щоб вона перевелася в іншу школу. А коли вона переведеться в іншу школу, її й там змушуватимуть, щоб вона і ту школу полишила. А потім скажуть, що це Марія та її батько не такі, оскільки не можуть уживатися з жодним колективом.

Цікаву думку оприлюдний і користувач ФБ Олександр Шумило. Він вважає, що в українську мову, як це було колись із словом «тітушки»,входить новий термін «бунякінщина» –така собі «злочиннабезвідповідальність у виховному процесі».

«Обережно, бунякінщина наступає. Старт вона взяла в школі №17 м.Черкас», – переконаний Олександр Шумило.

«Пробачити Маші та їх родині, що вони не такі, що вони сильніше, а ні діти, а ні їхні батьки не можуть. І ця історія потрібна всій Україні, бо така вчителька є у кожній школі, але не у кожній школі знайдеться такий тато», – додає свій відгук користувачка на ім’я Ірина Зірка.

Між тим, днями у ЗМІ було розповсюджено новину про те, що батьки Марійки, таки збираються переводити доньку в іншу школу. Оскільки однокласники цькують дитину, називають її «крисою-українкою».Проте батько дівчинки Дмитро Шакін спростував таку інформацію.

«Цю неточність розповсюдило одне видання, але за моїм втручанням вони оперативно виправили і вибачились», – говорить «Україні молодій» пан Дмитро, називаючи таке повідомлення дурницею.

За його словами, «всі наші діти залишаються у школі №17, а піти мають вчителька і директор».

До речі, комісія міського департаменту освіти рекомендувала звільнити НаталюМакаренко, а директору школи Дмитру Бунякіну оголосити догану. Але ниніобоє – і директор школи, і вчителька – на лікарняному. Тож скандал поки що завис на невизначений термін.

Правда, відбулися кадрові зміни у департаменті черкаської міської освіти. Його очільниця Марина Бакланова стала заступником директорацього департаменту, а її недавній заступник – пан Ігор Волошин – призначений новим очільником освітян Черкас.

І наостанок, днями у черкаській школі №17 відбулисябатьківські збори, на яких оголосили про тимчасову "адміністрацію" в класі, "поки Макаренко на лікарняному".

Дмитро Шакін каже, що представлена т. в.о. класного керівника –- ввічлива, спокійна, лагідна і дружелюбна вчителька. В допомогу їй призначили"куратором" класу - СвітлануСилантьєву, улюбленого вчителя Марійки, іне тільки її. Але батьки в класі так само марять Макаренко. Тож вони в присутності цих вчителівзапитали адміністрацію - "Мы надеемся, что это временно?", тобто до виходу Макаренко! Словом, наголошує пан Дмитро, батьки-захисники, "здаватися" не збираються. Навіть заради спокою та миру в класі.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд... активні напрямки, Східна операційна зона - Костянтин Машовець

четвер, 9 травень 2024, 5:00

1. Куп'янський напрямок... Противник продовжує наступальні дії з метою виходу до бар'єрного рубежу по річці Оскіл на ділянці між Куп'янськом та Боровою. Зокрема: . - Передові підрозділи перегрупованого в район с.Синьківка 7-го окремого мотострілецьког...

На Херсонщині для окупантів настало справжнє пекло: До Криму прибула велика "партія" 200-з та 300-х російських загарбників

четвер, 9 травень 2024, 3:25

Українські вояки посилюють вогневий вплив на загарбників. Нові поставки артилерійських снарядів та ракет від союзників вже дають про себе взнаки. У тимчасово окупованому Джанкої (Крим) фіксується прибуття великої кількості поранених та ліквідованих оку...