"Весняне загострення": "Деенерівці" вирішили засудити офіцерів НАТО в Гаазі

Справу планують відкрити "за фактом співучасті у військових злочинах на Донбасі".

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

Ватажки так званої “ДНР” зібралися порушити кримінальну справу проти представників НАТО, повідомляють Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

Російська преса цитує одного з ватажків "ДНР" Едуарда Басуріна. За його словами, справу планують відкрити “за фактом співучасті у військових злочинах на Донбасі”. Бойовик також стверджує, що вже йде збір деяких доказів злочинів військовослужбовців Альянсу.

“В даний час ми ведемо збір обвинувальних фактичних матеріалів для розгляду слідчими органами республіки щодо порушення кримінальної справи за співучасті натівців у військових злочинах і направлення їх у міжнародні судові інстанції аж до міжнародного суду в Гаазі“, – розповів Басурін.

Напередодні бойовики заявили про присутність офіцерів НАТО на території Донбасу, яку контролює уряд України. В “ЛНР” розповіли, що отримали “поіменний список з паспортними даними іноземної бойової групи НАТО”. До її складу нібито входили громадяни Норвегії, Канади, Латвії та Данії. Іноземці нібито тренують військовослужбовців ЗСУ.

Нагадаємо, колишній посол США і фахівець з питань України і Росії у Вашингтоні Стівен Пайфер вважає, що українській владі військовою силою не вдасться завершити війну на Донбасі: "Українські військові і уряд розуміють, що не зможуть повернути Донбас силою. Якщо вони спробують, то російські військові увійдуть на Донбас набагато масштабніше. В такому випадку військові РФ, наприклад, зможуть зайняти Маріуполь”.

Він також заявляв, що не дивлячись на те, що російська армія має перевагу перед Україною, Кремль не піде на прямий збройний конфлікт, адже це спричинить за собою новий пакет санкцій.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...

Перед терактом у Крокусі проходила спецоперація! Затримали групу бійців. Помітили дивну зброю - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:15

У Росії 22 березня стався теракт у «Крокус Сіті Холі». Загинуло багато людей, також є постраждалі. Незадовго до теракту біля «Крокусу» затримали групу спортсменів. Але чому? Що там відбувалося? Як Кремль заплутався у своїх словах коментуючи теракт? Куд...