В'ятрович розповів, чим небезпечний перехід на латинський алфавіт в Україні

Така зміна може спровокувати посилення русифікації, вважає історик.

Володимир В'ятрович. Фото: ЗМІ

Володимир В’ятрович заперечує доцільність переходу на латиницю, повідомляють Патріоти України. Пропонуємо вашій увазі допис історика та громадського діяча.

"Відмова від кирилиці відгородить нас від Росії і наблизить до Європи" – головний аргумент її прихильників.

Проте насправді зміна письма може відіграти протилежну роль – посилення русифікації.

Останні роки дедалі більше російськомовних громадян переходять на українську. Запровадження латинки створить додатковий бар‘єр і зупинить багатьох із них.

Більш того, така зміна може спровокувати рух в протилежному напрямку – звична кирилична російська для багатьох (особливо, старших людей) буде простішою у використанні, ніж незнайома латинська українська".

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Бундесвері знову трапився витік інформації: Доступними стали таємні відеонаради - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 14:15

У німецькому Бундесвері стався витік даних про таємні відеонаради. Секретну інформацію можна було знайти у мережі у відкритому доступі, передають Патріоти України з посиланням на Die Zeit.

В окупованому Бердянську підірвали авто зі зрадником

неділя, 5 травень 2024, 14:03

У тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області вдень 5 травня пролунав вибух. Українські партизани передали "привіт" черговому зраднику, який працював у створеній окупантами "виправній колонії": його підірвали в автомобілі. Зрадник помер дома. ...