В'ятрович: У нинішній історії Янукович виявився набагато слабшим за Сталіна

Директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович вважає, що події 1932-1933 років стали аналогією нинішніх подій в новій історії України.

Різниця лише в тому, що тоді Україна не мала своєї незалежності і біля керма держави стояв нещадний тиран-вбивця, а не матрац-маріонетка, тому Сталіну нічого не стояло «вбити український національний рух», тому що він боявся, що без України СРСР не виживе і розжаритися.


За словами В'ятровича, всі говорять про Голодомор, який пронісся не тільки територією України, а й Казахстану, Кубані, але практично ніхто не говорить про те, що в кінці 1920-х - початку 1930-х років - Україна бунтувала. Було близько 5 тисяч повстань, в яких брало участь близько мільйона осіб. А зараз, за словами історика, плани Путіна по відновленню російської імперії розбиваються об український рух, про Україну, з якої втік його ставленик, а ті маріонетки, що залишилися не вселяють довіри більшості українців. Якби під час Майдану біля керма України стояв не Янукович, а Путін, то з імовірністю 100% в Україні повторилися б події 1932-1933 років, тільки називалися б вони зовсім по-іншому і мали б інший трагічний фінал, зазначив В'ятрович.

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У окупантів знов вибухова нічка. - "Еб*ть нас еб*шат": Повідомляють про чергові удари ATACMS по військовим об'єктам в Джанкої, Брянськ атакують БПЛА (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 1:45

У ніч проти неділі, 28 квітня, у Джанкої та у Джанкойському районі окупованого Криму пролунав потужний вибух. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер, а також Мапа повітряних тривог. . "У Джанкої та Джанкойському районі чули потужний вибух", ...

Увели з-під носу у Росії: Україна може отримати десятки МіГів та СУшок, продані з арсеналів Казахстану. Військовий експерт розповів, як це допоможе авіації ЗСУ

неділя, 28 квітень 2024, 0:55

Повітряні сили України можуть отримати 81 радянський літак, серед яких Су-24, МіГ-23, МіГ-27 та МіГ-29. Вся ця техніка була виставлена на продаж Казахстаном восени 2023 року та придбана одним покупцем. Щоправда, є один нюанс – усі вони небоєздатні, але...