"Від Берліна мало що залишилося": Волонтер розповів, у що перетвориться Донецьк у разі наступу сил АТО

Юрій Руденко вважає, що звільнення Донбасу може статися по хорватському сценарію за умови ослаблення РФ.

Юрій Руденко. фото: Главред.

Якщо сили АТО почнуть масований наступ на Донбасі - він обернеться величезними втратами для протиборчих сторін. Про це колишній учасник АТО, волонтер фонду "Вернись живим" Юрій Руденко розповів на чаті в"Главреді", передають Патріоти України.

"Навіть якщо ми розгорнемо масштабний наступ, його результатом буде таке ж точно, як зараз, стояння на лінії розмежування, яка буде проходити по державному кордону України. Однак цей наступ може вартувати життя десяткам тисяч військових і сотням тисяч цивільних людей", - розповів колишній учасник АТО.

"Донецьк - це місто-мільйонник. Останній мільйонник, який був узятий армією, - це Берлін. Тоді від міста мало що залишилося, а втрати перевищили 100 тисяч осіб", - нагадав волонтер.

У той же час він розповів, що Збройні сили України завдають поразки противнику набагато активніше, ніж подають ЗМІ: "Ми не є "хлопчиками для биття" і маємо свої зуби. Але для більшої підтримки світової спільноти ми "прибідняємося".

Коментуючи питання про вирішення проблеми Донбасу, Юрій Руденко зауважив: "Бажання відвойовувати Донбас не пропало, однак вирішення проблеми Донбасу я бачу по хорватському сценарію за умови достатнього ослаблення Російської Федерації".

Для довідки. У Берлінській стратегічній наступальній операції радянські війська втратили 78 291 людини убитими, 274 184 - пораненими, 215,9 тис. од. стрілецької зброї, 1997 танків і САУ, 2108 гармат і мінометів і 917 літаків.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Вбив бізнес-партнера й спокійно... доїв вечерю: Ветеран війни проти України влаштував стрілянину у ресторані Петербурга (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 11:59

У Росії колишній «вагнерівець», який повернувся з фронту, застрелив свого бізнес-партнера у ресторані Санкт-Петербурга. Момент злочину потрапив на камери спостереження і був опублікований у соцмережах, передають Патріоти України. За даними росЗМІ, слі...

"Система закапсулювалася": Вибори - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації, - Вадим Денисенко

вівторок, 19 березень 2024, 10:17

"Вибори 17.03 - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації. Питання тільки в тому, як довго цей процес триватиме (більш детально про все це буде представлено на початку квітня в новому дослідженні, а зараз просто кілька кор...