"Від дій деяких чиновників зтискаються кулаки!", - Тука про вітчизняних бюрократів

При цьому треба зазначити, що здебільшого діяльність/бездіяльність обумовлена старанним дотриманням діючих законів, інструкцій та постанов.

Для чиновника головне - це інструкція. Ілюстрація: newsradio.com.ua.

"Опинившись "всередині", починаю розуміти, чому переважна більшість українців досить зневажливо (м"яко кажучі) ставляться до чиновників", - написав Георгій Тука на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

Два приклади з особистого досвіду:

1. Як розповів мені Посол Канади, після того, як Уряд Канади надав нашим військовим безоплатну допомогу (пам'ятаєте, літаки з формою та взуттям) знайшовся один чинуша (дуже толерантно називаю цього персонажа), який спробував виставити Уряду Канади листа з претензією щодо сплати якогось збору. В разі невиплати, чей діяч погрожував міжнароlними позовами.

Звісна річ, обурені канадці та американці звернулись до вищого керівництва держави і питання було вирішено. Але, я не сумніваюсь, що "автор ідеї" продовжує виконувати свої обов"язки.

2. Щойно отримав в руки Листа від UNICEF. Справа в тому, що ця міжнародна організація, в рамках міжнародної гуманітарної допомоги, здійснює забезпечення водоканалів Донецької та Луганської областей рідким хлором для обеззараження питної води. UNICEF закуповує хлор в Дніпропетровській області та передає його за призначенням.

Замість того, аби низько вклонитись в ноги тим, хто допомогає нам, якийсь чиновник з Державної Служби експортного контролю вирішив, що, так, як UNICEF не є резидентом України, то ці благодійні дії є експортом та підлягають "контролю". В результаті такого "державницького" підходу, робота Попаснянського водоканалу знаходиться на межі зупинки, а пара мільйонів українців може залишитись без води.

Відверто кажу: від таких дій деяких чиновників зтискаються кулаки! Але, здебільшого, така діяльність/бездіяльність обумовлена діючими Законами, інструкціями, регламентами, постановами и таке інше.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Колись тут жили шахтарі, а потім прийшов "русский мир": Окупанти перетворили Вугледар на місто-привид (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 12:29

Російські війська, у спробах прорвати українську оборону, активно завдають ракетних та авіаційних ударів по українських містах. В мережі показали, як Росія перетворила Вугледар Волноваського району Донецької області у місто-привид. Фотографії зруйнован...

Зіграв із легендами футболу: Макрон майстерно забив пенальті (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 12:14

Президент Франції Еммануель Макрон взяв участь у благодійному футбольному матчі. Про це повідомляє France 24, передають Патріоти України. Разом з Макроном в поєдинку зіграли такі зірки футболу як Дідьє Дрогба, Дідьє Дешам, Лоран Блан, Еден Азар, Крісті...