"Від Путіна чекали "сигналів". І не дочекалися": Портніков про виступ президента РФ на економічному форумі

Путін поки нічого не зрозумів. Він ще не відчуває небезпеки, і думає, що нічого йому не буде, пояснює журналіст.

Путін на Петербурзькому економічному форумі. Фото:www.radiosvoboda.org

Росіяни будуть жити в бідності і помиях до тих пір, поки будуть терпіти нинішній політичний режим, або до тих пір, поки путінська команда не розвалиться сама собою. Однак російський президент Путін ніколи не допустить того, що підірве уявлення чекістів про те, як треба керувати. Такі висновки можна зробити з виступу президента РФ на Санкт-Петербурзькому економічному форумі. Про це пише у своєму блозі на сайті LB.ua Віталій Портніков, інформують Патріоти України.

"Від Путіна чекали сенсацій, і не дочекалися, хотіли відчути сигнали, але і їх не було", - написав журналіст. Наводимо найцікавіші витяги зі статті Портнікова, написаної за результатами виступу Путіна в Санкт-Петербурзі.

"Виступ Путіна спочатку сприймався як якась сенсація. Вперше на форум за багато років прибули високопоставлені політики першого ешелону. Путін перед форумом провів ряд зустрічей в провідними економістами світу. Словом від Путіна чекали "сигналів". І не дочекалися.

Російські коментатори зараз в найбільш складному становищі. З одного боку їм потрібно писати якісь тексти про те, як Путін накреслив якийсь геополітичний план наступу або відступу - в залежності від того, як коментатор відноситься до невдалого правителя. Але вся справа в тому, що плану ніякого немає.

А є чергова маніловщина, названа єдиним економічним простором з Китаєм. Але конкретики ніякої немає, і реальність від цього всього може бути такою ж сумною, як енергетичні проекти Пекіна і Москви, що так і не відбулися.

Є розуміння того, що США - єдина наддержава. А також ще один очевидний факт, що Євросоюз найбільший торговий партнер Росії. Але вимовити Путіну це в своїй промові все одно, що вимовити перед учасниками форуму про впадання Волги в Каспійське море. Тим більше, що з цих фактів ніяких реалістичних висновків не зроблено.

Політичну свідомість Путіна можна порівняти з свідомістю безграмотного "совкового" обивателя, слухача свого президента в якомусь Богом забутому селищі. Ось ця ось вся нісенітниця - не ми перші почали, підтримали державний переворот в Україні - чому він це весь час повторює?

А тому що він - і напівписьменна, що живе за підручниками вищої школи КДБ і спіритичними сеансами банда, яку він зібрав навколо себе - насправді так думають. Все інше - ритуал, написаний спічрайтерами для потреб "буржуїнів" - щоб переконати їх в путінському реалізмі. А переконати не виходить.

Путін поки нічого не зрозумів - такий простий висновок можна зробити з його виступу на форумі в Пітері. Він ще не відчуває небезпеки, і думає, що нічого йому не буде.

Путін не прийняв пасу від свого французького доброзичливця Саркозі, який порадив йому першим скасувати контрсанкціі проти ЄС.

Саркозі хотів як краще, але Верховний Гопник був вірний собі і висловився на форумі в звичній манері: "вони нас кинуть".

Ви тільки вдумайтеся! На форумі перед Путіним сотні багатих і успішних людей сидять, у більшості - чудова освіта, аристократичне коріння. А Путін розмовляє з ними мовою забльованого підворіття! Так що ж він може змінити, що зрозуміти?

І ще! У промові Путіна на форумі, в його відповідях - ні слова, жодних сенсацій про врегулювання ситуації на Донбасі. Так, Путін заявив, що вже не протестує озброєнню ОБСЄ, але вже на наступний день Сергій Іванов пояснив, що тільки на лінії розмежування.

Про контроль над кордоном не йдеться. Проти озброєння місії, і це важливо, протестують в "народних республіках", і виступають явно не за власним бажанням. Але без їх гарантій безпеки ОБСЄ західні партнери ніколи не погодяться зі зміною мандата.

Так що це просто гра в конструктивність, не більше того. Йому кажуть, що потрібно зображати прихильність, щоб скасували санкції - він і зображає як вміє.

Путін зовсім не розуміє, ні навіщо домовлятися по Донбасу, ні навіщо боротися за скасування санкцій. Тому все у нього виходить суперечливо і безглуздо. І чекати сигналів від Путіна більше не потрібно.

Тому, що головний і остаточний сигнал, який поставив крапку в наближенні Росії до цивілізованого світу і її розвороту до прірви, був даний ним саме в той момент, коли він вирішив приєднати Крим і змінити саму архітектуру міжнародного права.

І як би на Заході не шукали варіанти, насправді з цієї пастки виходу просто немає! Ще й тому, що Путін переконаний у відсутності самої пастки!"

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

США призупинили постачання боєприпасів Ізраїлю - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 22:39

Минулого тижня адміністрація Байдена призупинила постачання боєприпасів, виготовлених у США, до Ізраїлю. Про це повідомляє Axios із посиланням на двох ізраїльських чиновників, передають Патріоти України. Зазначається, що США зупинили постачання зброї і...

Спланована стратегія: Полковник ЗСУ пояснив, чому росіяни тероризують Одесу і Харків

неділя, 5 травень 2024, 21:43

Систематичні обстріли Харкова та Одеси – це виконання не військових, а інформаційно-психологічних задач. Як пояснив в коментарі 24 каналу воєнний оглядач Роман Світан, агресор намагається тиснути на українське суспільство, аби так примусити країну до к...