Від Заходу до Сходу: діти Львова - дітям Соледару, Донецької області

У школах Донецької області дуже не вистачає україномовної літератури. Особливо сучасних авторів. Волонтери сподіваються, що українські письменники зголосяться оновити шкільні бібліотеки Донбасу своїми творами.

Близько трьох десятків листів передали офіцери української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін дітям молодших класів школи №13 міста Соледар Донецької області. Листи, а радше малюнки з побажаннями та запрошеннями в гості, написали для дітей Донбасу учні Львівської середньої школи №49.

Крім листів, активісти львівського волонтерського об’єднання «Книжкова сотня», яке очолює Наталка Швагуляк, підготували для учнів Донбасу книжки з історії України, художніх творів, як сучасних так і класиків національної літератури.

– Коли виникла ідея написати такі листи, то всі наші діти підхопили її з великим ентузіазмом, – розповіла педагог школи Христина Стасів. – Ми навмисно не ставили їм завдання, що малювати і писати. Хотіли, щоб все йшло від їх дитячого сердечка. І направду все вийшло дуже гарно! Дякуємо класним керівникам Світлані Калник, Наталі Паньків, Оксані Лавренчук, Любові Чумак.

В свою чергу учні і викладацький склад Соледарської школи подякували львів’янам за такий приємний і дуже потрібний їм подарунок. Адже тут дуже не вистачає україномовної літератури. Особливо сучасних авторів. Сподіваюсь, що цю публікацію прочитають українські письменники і зголосяться оновити шкільні бібліотеки Донбасу своїми творами.

Тарас ГРЕНЬ.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....