Відкрили унікальну планету з рубіново-сапфіровими дощами (фотофакти)

Вчені припускають, що хмари на цій планеті складаються з мінералу корунду, який є в основі рубінів, сапфірів та іншого дорогоцінного каміння.

Американські вчені повідомили про відкриття нової екзопланети HAT-P-7b.

Вчені підтвердили існування своєї знахідки знімками, отриманими за допомогою орбітального телескопа "Кеплер", пише Nature Astronomy.

Нова екзопланета – газовий гігант, який обертається на дуже високій швидкості та на близькый выдстані до світила. Саме тому температура атмосфери планети HAT-P-7b або Kepler-2b на "сонячній" стороні перевищує 2,5 тисячі градусів за Цельсієм, а на "нічній" стороні досягає 1,3 тисячі градусів за Цельсієм.

Вчені припускають, що хмари складаються з мінералу корунду, який є в основі рубінів, сапфірів та іншого дорогоцінного каміння. Такі хмари формуються на кордоні двох сторін екзопланети. Якщо хмара затримається на "нічній" стороні, то вона потім насичує нижні шари атмосфери HAT-P-7b "рубіновими" та "сапфіровими" краплями.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Хто слова зодячне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 10:59

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...