Відомій українській художниці Нацбанк присвятив та ввів в обіг пам'ятну монету

Національний банк України продовжив поповнювати серію "Видатні особистості України".

Пам'ятна монета НБУ. Фото uainfo.org

Сьогодні, 21 лютого, Національний банк України ввів у обіг пам'ятну монету номіналом 2 гривні, присвячену художниці Тетяні Яблонській. Про це НБУ повідомили на сторінці в Facebook, інформують Патріоти України.

У повідомленні зазначається, що монета продовжує серію "Видатні особистості України" та присвячена Тетяні Яблонській – народній художниці України, ім'я якої є своєрідним символом українського образотворчого мистецтва.

Монету виготовлено з нейзильберу, тираж – 25 000 штук. Придбати її за ціною 35 грн можна у регіональних відділах НБУ та у банках-дистриб'юторах.

На аверсі монети розміщено стилізований фрагмент картини Тетяни Яблонської "Льон" (1975 року); на реверсі зображено портрет Тетяни Яблонської з палітрою в руках та факсиміле художниці.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Смерть військовозобов'язаного в ТЦК Кривого Рогу: Спливли нові подробиці

вівторок, 7 травень 2024, 13:53

У військовозобов'язаного, який помер у ТЦК Кривого Рогу Дніпропетровської області, виявили токсичну дію невідомої речовини. Про це повідомляє Телеграм-канал "СВОЇ | Кривий Ріг" з посиланням на результати розтину, передають Патріоти України. За даними р...

Фанати совка дуже образилися: Китайці показали свою версію, як Сталін посилав Мікояна до Мао Цзедуна (відео)

вівторок, 7 травень 2024, 13:41

Серед фанатів радянського режиму спалахнув скандал через образ диктатора Йосипа Сталіна у китайському історичному телесеріалі Дипломатичні ігри. Річ у тім, що в оприлюдненому у соцмережах уривку кривавого тирана було показано глядачам не як «великого л...