Відшукався втікач-2014: Власник торгової марки Nemiroff знайшовся у Росії (відео)

Виявити пов'язаного з Медведчуком бізнесмена допоміг скандал, в котрий той влип на своїй новій Батьківщині


Майже два роки тому Яків Грибов, власник торгової марки Nemiroff, перетнувши кордон з Білоруссю, покинув Україну. І весь цей час залишалося тільки гадати, де ж наразі перебуває відомий горілчаний магнат. Адже за інформацією Державної прикордонної служби, про повернення на батьківщину громадянина України з такими ім'ям, прізвищем та паспортними даними не йшлося, повідомляє "Стопкор", передають Патріоти України

Як виявилось, саме з цього часу Яків Грибов постійно проживає у підмосковному елітному котеджному містечку.

Та навіть встиг відзначитись у скандалі з сусідом – російським діамантовим мільйонером Борисом Фейгіним.

За інформацією росЗМІ, мільйонери не поділили між собою водойму і Грибов, образившись на сусіда, засипав свою частину та встановив паркан з колючого дроту.

Проте цікаво у цій новині інше – переповідаючи плітки з життя підмосковної еліти, російський канал НТВ називає Грибова російським бізнесменом.

Тож за усіх наявних фактів, а також враховуючи близькість пана Грибова до сепаратистського "Українського вибору", можна з великою долею ймовірності припустити, що громадянина України на ім'я Яків Грибов наразі не існує, є російський комерсант та громадянин Російської Федерації Яків Грибов.

Що, утім, не завадило спеціалісту з "віджиму" підприємств влітку 2018-го розпочати операцію із захоплення одного з найбільших агрохолдингів України. 4 вересня 2018 року в інтересах Якова Грибова та його партнера Сергія Тарасова адвокат Костянтин Лікарчук заявив про подачу позову до акціонерів "Росток-Холдингу" нібито за звинуваченням у шахрайстві. Тоді ж сумнозвісний юрист підкреслив, що спір має комерційний характер та пройде під юрисдикцією Британських Віргінських островів. Проте, мабуть, не розраховуючи на перемогу у міжнародних судах, одразу ж розпочав використовувати вітчизняну корумповану Феміду.

І ось у самий розпал сезону збору врожаю рішенням звичайного районного судді з Покотилівки роботу 17 підрозділів одного з найбільших сільськогосподарських підприємств України "Росток-Холдинг" було паралізовано. А згодом на усі активи аграріїв накладено арешт та передано їх в управління прямим конкурентам холдингу.

"Мені здається, що це спланована акція, щоб паралізувати роботу підприємства, щоб підприємство не могло отримувати грошового потоку, не могло отримувати виручку. Береться в заручники хліб і беруться в заручники зарплата людей, їх сім'ї" - зазначає співвласник холдингу Віктор Купавцев.

Минулого тижня на підприємство у Глухові виїхала журналіст Наталя Дігтяр та на власні очі переконалась у проблемах звичайних працівників. "Люди доведені до відчаю - три місяці вони не отримують заробітну плату та поставлені на межу виживання. Загублений минулорічний врожай - не зібраними, наприклад, залишились 4000 гектарів кукурудзи, які наразі банально розкрадаються" - емоційно ділиться враженнями вона.


Зірвано також початок посівної компанії - не відремонтована техніка, не закуплене пальне, і це додає селянам відчаю, бо у такому разі вони взагалі залишаються без засобів існування.

Отже, наразі маємо досить тривожну ситуацію, в якій одне з найбільших вітчизняних аграрних підприємств, що приносило бюджету України мільйони гривень та забезпечувало роботою тисячі родин, майже знищено та невдовзі може опинитися під протекторатом громадянина країни-агресора.

Опублікував: evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...

"Працюють занадто повільно": Міноборони Британії гальмує постачання озброєння для України - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 12:59

Міністерство оборони Великої Британії звинувачують у «повільній роботі» з невикористанням половини з £900 млн для України. Затримки означають, що лише £404 млн із коштів, пожертвуваних дев’ятьма країнами, було витрачено. Про це повідомляє The Guardian,...