"Він хоче імперію": "Росія намагається організовувати війни по всьому світу", - міністр оборони Польщі

На думку міністра оборони Польщі Антоніна Мацеревича, метою російського президента Володимира Путіна є відновлення імперії.

"Але без України це неможливо", - заявив Мацеревич в інтерв'ю виданню The New York Observer, передають Патріоти України з посиланням на «Європейську правду».

«Він хоче Україну. Будь-якою ціною. У Путіна багато нерозкритих карт. Він хоче відновити імперію. Хоче отримати можливості в Польщі та інших країнах. Однак Україна повинна бути частиною імперії, невід'ємною частиною», - сказав Мацеревич, відповідаючи на питання, чого хоче Путін.

Мацеревич зазначив, що для Путіна це довгостроковий проект, проте він вже допустив помилки. «Він допустив велику помилку: завдяки Путіну американські війська перебувають недалеко від українського кордону, і, ймовірно, він втратив Київ! Цього ніколи не траплялося, починаючи з XVII століття», - зазначив міністр.

За його словами, дії Путіна змусили багатьох в НАТО відкрити очі. На думку міністра, зараз Альянс рухається в потрібному напрямку, однак попереду ще багато роботи. «Росіяни готові до війни. НАТО слід теж бути готовим. Ми рухаємося занадто повільно, і це проблема», - сказав Мацеревич.

Він не виключив також, що Росія може почати військові дії на Далекому Сході. «Вони хочуть відвернути увагу американців, продовжити фронт конфронтації, щоб створити зручне положення для агресії в Європі. Варто поглянути на карту, щоб зрозуміти: Росія завжди допомагає ворогам Америки: тісні зв'язки з КНДР, втручання в Афганістані і Сирії, підтримка Ірану і т.д.», - зазначив Мацеревич.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Вам будь-який військовий скаже, що волонтер, який привозить десятки FPV, – не менш цінний, ніж піхотинець на позиції, - Віктор Андрусів

понеділок, 29 квітень 2024, 23:33

"Про різницю між участю й індульгенцією. Одна з найбільших проблем нашого часу – це рівняти всіх під одну гребінку. Якщо військовий – то герой, якщо виїхав у Європу – то зрадник. Насправді серед військових купа різних покидьків, які можуть утекти, укра...

Не впевнений, що серед мільйона осіб у силах оборони хоч хтось воює за владу. За неї узагалі не треба воювати, - Віктор Трегубов

понеділок, 29 квітень 2024, 23:23

"Уже писав, та ще раз треба. З усіх аргументів на користь ухилення різного ступеня довбодятлізму мене більш за все дивує "за що воювати, за цю владу?" Ем. Мені просто цікаво, а ті, хто його висувають, хоча б на секунду намагаються подумати, що говорить...