Він не бореться з терором, бо сам є джерелом терору - Портніков пояснив, чому світовим політикам не можна домовлятися з Путіним

За словами журналіста, формула путінської політики - це обмін терору на терор.

Путін - це джерело терору у світі. Ілюстрація:http://korrespondent.net/

Якщо політики не навчаться розуміти справжні задуми президента Росії Володимира Путіна, це може виявитися катастрофою для всього світу. Про це в своєму блозі для Еспресо.TV написав журналіст Віталій Портніков, передають Патріоти України.

"Путін - не борець з терором, він - джерело терору. І це повинен розуміти кожен, хто хоче домовлятися з ним про боротьбу зі світовим тероризмом

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху сьогодні відвідує російську столицю для переговорів з російським президентом Володимиром Путіним. Це перший візит Нетаньяху до Москви з часу операції Росії в Алеппо і зміни влади в Сполучених Штатах - минулого разу голова уряду єврейської держави відвідував російську столицю ще влітку 2016 року.

Але зараз Нетаньяху налаштований куди менш доброзичливо, ніж під час попередніх зустрічей з Путіним. Тоді ізраїльському прем'єру могло здаватися, що постійні контакти з російським президентом допоможуть забезпечити національні інтереси Ізраїлю в умовах фактичного сусідства ізраїльської та російської армій на Близькому Сході.

Але зараз стало очевидним, що російські війська існують лише як прикриття для посилення військового контингенту головного опонента Ізраїлю в регіоні - Ірану. «Перемога над терором "Ісламської держави" не повинна призвести до зростання терору Ірану і його поплічників. Терор на терор не змінюють", - зазначив Нетаньяху перед відльотом до Москви.

Це і є точна формула путінської політики, вирахувана ізраїльським прем'єр-міністром - обмін терору на терор. Терор силовиків Януковича і "тітушок" на окупованому Донбасі замінюється на терор російських найманців.

Терор «макіївських», а потім найманців з «Самооборони» Криму - на терор російської державної машини. Терор «Ісламської держави» - на терор силовиків Асада і їхніх союзників з Ірану і «Хезболли».

Путін - не борець з терором, він - джерело терору. І це повинен розуміти кожен, хто хоче домовлятися з ним про боротьбу зі світовим тероризмом.

Прем'єр-міністр Ізраїлю зрозумів це першим серед лідерів Заходу просто тому, що небезпека прийшла до самих кордонів його країни. І протистояти цій небезпеці може бути вже не так просто - в Ізраїлі починають усвідомлювати, що головна мета Ірану це перетворення Сирії на плацдарм війни з єврейською державою.

А це дійсно буде велика війна, з якою те, що відбувається зараз в Сирії, не зрівняється. Іран сповнений рішучості знищити Ізраїль, а Ізраїль буде захищати свою безпеку будь-якими способами.

А починалося все з «розуміння» західними лідерами прагнення Кремля захистити традиційного союзника Москви Башара Асада, небажання втручатися в ситуацію і навіть спроб діяти спільно з Путіним проти «спільного ворога».

Це невміння зрозуміти справжні задуми російського президента може виявитися катастрофою не тільки для Близького Сходу, але і для всього світу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...