"Він з бісом цілувався": СБУ розгляне інтерв’ю скандального намісника Лаври Павла (відео)

Міський суд Київської області призначив судову лінгвістичну семантико-текстуальну експертизу інтерв’ю намісника Свято-Успенської Печерської Лаври УПЦ МП митрополита Павла.

Поліція розслідує кримінальне провадження за статтею «порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, релігійних переконань», передають Патріоти України з посиланням на Главком.
Ржищівський міський суд Київської області призначив судову лінгвістичну семантико-текстуальну експертизу інтерв’ю намісника Свято-Успенської Печерської Лаври УПЦ МП митрополита Павла «Он с бесом поцеловался», розміщеному 25 жовтня 2018 року на YouTube-каналі «Главновости». Про це пише «Главком» з посиланням на ухвалу суду від 7 березня.
У ході досудового розслідування працівники департаменту захисту національної державності СБУ після перегляду вказаного інтерв’ю зробили висновок про те, що митрополит Павло своїми висловами порушує рівноправність громадян на релігійні переконання. У вказаному інтерв’ю він не толерантно висловлювався в адресу предстоятеля УПЦ КП патріарха Філарета, а також представників Константинопольського патріархату, у зв’язку з їх іншими релігійними поглядами.
З листопада 2018 року кримінальне провадження за ч. 2 ст. 161 КК України розслідує слідчий відділ Ржищівської поліції Київської області.
У суді слідчий поліції просив розглянути клопотання і винести ухвалу про призначення судової лінгвістичної семантико-текстуальної експертизи. На вирішення експертизи поставити запитання: «Чи є в інтерв’ю намісника Свято-Успенської Почаївської Лаври УПЦ МП митрополита Павла «Он с бесом поцеловался» мовленнєві висловлювання, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності або образу почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями? Чи є в цьому інтерв’ю мовленнєві висловлювання, направлені на пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками релігійних переконань?».
Суд задовольнив клопотання поліції і доручив провести експертизу експертам Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз УСБУ в Волинській області.
30 листопада 2018 року в СБУ заявили, що проводяться обшуки у помешканні предстоятеля Києво-Печерської лаври, митрополита УПЦ Московського патріархату Павла.

Згодом спецслужби повідомили, що намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Павло повинен був координувати провокації під час майбутнього Об'єднавчого собору в Києві.

Скандальне інтерв'ю митрополита на відео:



Джерело: Главком
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...