"Суд" у Криму оголосив вирок українському "диверсанту" Лимешку

Політичним мотивом злочину названо "ненависть і ворожнечу через приєднання Криму до Росії".

Геннадія Лимешка засудили до восьми років позбавлення волі. Фото: "Крим.Реалії"

"Суд" кримського міста Судак визнав винним у незаконному придбанні, зберіганні і носінні вибухових речовин громадянина України Геннадія Лимешка, який, за версією ФСБ Росії, планував диверсії на території Криму, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Крим.Реалії".

Лимешка засудили до восьми років позбавлення волі. Провину українець визнав. Суд врахував пом’якшувальну обставину – наявність у підсудного малолітньої дочки.

Обтяжувальною обставиною став політичний мотив злочину: "ненависть і ворожнеча через приєднання Криму до Росії". Лимешко почне відбувати термін 10 травня 2018 року.

15 серпня 2017 року ФСБ РФ заявила, що в окупованому Криму затримали "агента Служби безпеки України" Лимешка, який нібито планував диверсії на півострові. Підконтрольний РФ суд заарештував Лимешка і потім продовжував термін тримання під вартою.

У СБУ заявили, що повідомлення ФСБ Росії про нібито затримання у Криму "агента СБУ" – провокація. Спікер Держприкордонслужби України Олег Слободян поінформував, що Лимешко перетинав адмінкордон Криму без заборонених предметів. Проблем не виникло ні з української сторони, ні з російської.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...