Вітаю зі Святом Любові, яка перемогла страх: Введення в Храм Пресвятої Діви Марії

У цей день справді відбувся переломний момент: Величний Бог змирився перед чистим сердцем людської дитини.

Друзі, щіро вітаю вас зі святом, не аби яким важливим для сучасної людини - зі Святом Введення в Храм Пресвятої Діви Марії. Добре пам'ятаємо, як маленька трирічна Марійка самотужки всходила по східцям Храма, і найцікавіше навіть не це, що можна пояснити тим, що маленьке дитя йшло на поклик свого рідного дядьки Захарія, а те, що ця подія наробила величезного галасу серед її сучасників.

Пресвята Марія була введена у найсвятіше та найжахливіше місто того часу - "Святая Святих" - головне місце всіеї Іудейської релігії, бо там перебувала неосяжна велич Духу Божого, і лише раз на рік туди заходив першосвященик з дарами задля молитов за свій народ, і траплялися непоодинокі випадки смерті священиків: їхні тіла були немов обугленими, хоча прикраси, відповідні їх сану, залишалися цілими... Для таких трагічних випадків і прив'язували мотузку до ноги священика, бо якщо б трапилося горе, жоден іудей не наважився б зайти за тілом померлого - за цю мотузку тіло і витягали.

Але цього дня весь той страх перед Всевишнім змінився на пошану й трепет, бо маленька Марія увійшла до Святилища, самотужки доторкнувшись до Ковчегу Заповіта і справді відбувся переломний момент: Величний Бог змирився перед чистим сердцем людської дитяті та відкрився для Неї.

Для нас же це приклад на усі віки. Хочемо жити як люди? У мирі з Богом, людьми та навіть з тваринами? То маємо ламати вщент шаблони гріха, бо саме він є нашим найголовнійшим ворогом - він робить нас сліпими та глухими до ближніх та навіть до нас самих.

Друзі! Ще раз вітаю зі Святом та молю Пречисту Діву дати кожному з нас сили та наснагу бути чесними, рішучіми та вірними синами Божими, здоров'я вам та довгіх років щасливого життя!

Завжди ваш, о. Лука. Слава тобі, Україна, Божої милості синам Твоїм!

Опублікував: Лука Радванський
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...