Візит Байдена не змусив Порошенка відмовитися від планів прибрати Яценюка, - Мостова

Відставка прем'єра зараз здається більш простою процедурою, ніж призначення його наступника.

Арсеній Яценюк. Фото: frontnews.in.ua.

Чисто технічно відставити прем'єра можна одними голосами, а призначити - іншими. Як пише Юлія Мостова в статті «Інструментаріум» у свіжому номері Дзеркала тижня, візит Байдена не змусив президента України Петра Порошенка відмовитися від планів зміни глави уряду, передають Патріоти України.

Як йдеться у статті, тепер залишилося вирішити, як позбутися Арсенія Петровича, не розваливши при цьому коаліцію. Голоси за відставку прем'єра, у разі прийняття рішення, є. Немає впевненості в голосах за наявних кандидатів на його місце. Чисто технічно відставити прем'єра можна одними голосами, а призначити - іншими. Але «запасні» голоси знаходяться в тих фракціях, які зацікавлені в дострокових парламентських виборах.

«Отставить Яценюка можно еще одним способом — договорившись с ним. Но возникают два вопроса: цена договора и гарантии его выполнения. Первое — дорого. Второе — несовместимо с традициями украинской политики», — говориться у статті.

«Впрочем, есть и самый простой способ: арестовать Яценюка. У президентского губернатора Саакашвили есть же доказательная база? Тут тебе и перезагрузка народных ожиданий, и борьба с коррупцией небутафорская, и коалиция не рыпнется, и олигархи прищурятся, и рейтинг подпрыгнет… Но, вернемся к реальности. Президент думает. У него есть время: затевать бучу до принятия бюджета и Налогового кодекса — самоубийство. А пока идет процесс утверждения этих двух непростых, жизненно-важных и мало кем прочитанных документов, ведутся поиски не только путей в игре, но и фишек. Управляемых и принимающих правила игры», — пише Мостова.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Сирський подав у відставку": Пропагандисти Кремля вигадали черговий фейк

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:55

Як зазначають у Центрі, інформацію про «відставку Сирського» розганяє анонімний акаунт, який зазвичай поширює російські наративи про Україну. Ніяких доказів на підтримку своїх «зрадницьких» тез автор, звісно ж, не наводить. А у жодних офіційних джерела...

Проста викладачка медичного коледжу: У матері топ-чиновника СБУ знайшли елітну нерухомість (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:16

Мати голови економічного управління СБУ Анатолія Лойфа, яка працює звичайною викладачкою закарпатського медичного коледжу, несподівано "заробила" понад 1 мільйон гривень і стала власницею елітної нерухомості. Про це пишуть журналісти "Слідство.Інфо", п...