Візит президента України до Вашингтона важливий і для Порошенка, і для Трампа - політтехнолог

Якщо зустріч українського та американського президентів відбудеться до запланованої в рамках саміту G-20 зустрічі Трампа з Путіним, то це у публічній площині це буде розглядатися, як "зміна пріоритетів і цінностей в стратегії США щодо України".

Дональд Трамп і Петро Порошенко. ІлюстраціяThe Kiev Times

Візит президента України до США важливий як для Петра Порошенка, так і для Дональда Трампа. Про це у коментарі UAINFO заявив політтехнолог Олег Постернак, передають Патріоти України..

Нагадаємо, вчора, 14 червня, інтернет-видання «УП» із посиланням на дипломатичні джерела повідомило, що між Україною та США досягнуто домовленість про зустріч Трампа і Порошенка у Вашингтоні. Зокрема, повідомляється, що візит Порошенка до США розпочнеться вже на початку наступного тижня, 19 червня.

За словами Постернака, «візит планується масштабний», оскільки, крім зустрічі з Трампом, дуже ймовірно плануються ще й зустрічі Порошенка з представниками Сенату і Палати представників США, а також з українською діаспорою та представниками інших середовищ.

Політтехнолог зазначив, що візит президента України до Вашингтона важливий і для Порошенка, і для Трампа.

«Чому цей візит важливий особисто для Порошенка? Зараз президент перебуває в зеніті своєї влади. Для довершення цієї надбудови йому потрібне рукостискання з одним з найодіозніших, але при цьому найсильніших лідерів світу - президентом США Дональдом Трампом. Після отримання Україною безвізового режиму з ЄС іміджево та репутаційно цей візит вельми доречний. Він може свідчити про стратегічне партнерство між Україною та США, про продовження діалогу і про підтримку США позицій України в боротьбі з агресією сусідньої держави», - розповів Постернак.

Політтехнолог також пояснив, чому візит Порошенка до США важливий для Трампа.

«Не секрет, що зараз у Сенаті США є ініціатива щодо імпічменту президента. Її реалізація, звісно, малоймовірна в нинішніх умовах внутрішньої кон'юнктури США, але інформаційний шум і ефект від ініціативи може бути надто великим і може стати загрозою перш за все для рейтингу Трампа, а тому для адміністрації президента США важливо цього не допустити. Як ми знаємо, причиною (ініціативи щодо імпічменту, - ред.) є можливі неформальні, не ділові зв'язки представників Трампа-кандидата і вже Трампа-президента з російською стороною. Зустріч з Порошенком - з президентом держави, яка є чи не найголовнішим подразником для Росії - позитивно вплине на позиції американського істеблішменту і дозволить закріпити за Трампом репутацію людини, яка враховує політичну кон'юнктуру і не є однозначно проросійською", - розповів він.

Якщо зустріч українського та американського президентів все-таки відбудеться до запланованої в рамках саміту G-20 зустрічі Трампа з президентом РФ Володимиром Путіним, то, відмітив Постернак, "це викличе дуже багато емоцій як в Україні, так і в Європі" і як мінімум у публічній площині буде розглядатися, як "зміна пріоритетів і цінностей в стратегії США щодо України".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

60 дронів атакували НПЗ та аеродроми. Снєгирьов: Там критична ситуація, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 1:45

Росіяни успішно відбили нічну атаку безпілотників. Але це лише у повідомленнях офіційних джерел. Реальність трохи інша – в результаті атаки постраждали нафтопереробні заводи, бітумний завод і військовий аеродром. Детальніше про успішну атаку дронів роз...

З Нетаньяху ізраїльтяни цілком можуть розібратися самі. А суду в Гаазі я порадив би звернути увагу на справжніх воєнних злочинців, - Невзлін

понеділок, 29 квітень 2024, 0:30

"За повідомленнями ЗМІ, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі може вже цього тижня видати ордери на арешт Біньяміна Нетаньяху, міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта й начальника Генштабу Герці Халеві за нібито воєнні злочини в секторі Гази", - пише ізр...