Власникам авто на єврономерах в Україні запропонували "амністію": Що це означає та як скористатися (відео)

Водіям на "євробляхах" доведеться сплачувати лише 25-30% від встановленої ставки акцизного податку.

Фото: Тверезий погляд.Верховна Рада намагається знайти компроміс та домовитися з власниками автомобілів на єврономерах. Про це повідомила народний депутат, глава комітету ВР з питань митної та податкової політики Ніна Южаніна, передають Патріоти України з посиланням на "Новое Время".

"Точно в якому разі не можна робити таку акцію по амністії, тобто дозволити розмитнити автомобіль за безцінь. Тому я думаю, що буде справедливо, якщо до діючої шкалою ставок акцизного податку ми застосуємо певний коефіцієнт. Наприклад, вони (власники" евроблях ", - ред.) заплатять 25-30% від встановленої ставки акцизного податку. Але з урахуванням тієї шкали, яка у нас зараз є за ставкою акцизного податку в залежності від віку автомобіля ", - заявила Южаніна.

Крім того, Южаніна підкреслила, що просто зняти всі обмеження, податки та митні збори на автівки з євро номерами не можна, адже вони мають економічне обґрунтування. "Робити просто так нічого взагалі не можна в економіці. На все потрібно мати розрахунки. Ми повинні зрозуміти і отримати від Міністерства економіки висновки щодо того, яке економічне майбутнє в нашій автомобілебудівної галузі. Також ми повинні отримати від Асоціації міст, від інших міністерств, пов'язаних з розрахунками, дані про пропускну здатність наших доріг. Тобто реальна кількість автомобілів, той обсяг, який зможуть витримати наші дороги", - підсумувала депутат.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала, - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...