Внаслідок газової атаки на провінцію Ідліб загинуло 50 осіб

У Сирійському центрі моніторингу повідомили, що люди загинули від задухи та отруєння газом.

Наслідки газової атаки. Фото: middleeasteye.net

У сирійському містечку Ідліб унаслідок повітряної атаки з використанням отруйних речовин загинули щонайменше 58 осіб, серед них 9 дітей, - повідомляє iPress, передають Патріоти України..

Десятки потерпілих скаржилися на нудоту, у них відзначалися симптоми задухи та втрата свідомості, що і є ознаками газової атаки.

Поки залишається неясно, яка саме отруйна речовина була використана при газовій атаці. Відсутня інформація про те, які літаки здійснили атаку - російських ПКС або урядових військ Сирії.

У свою чергу, за інформацією "ТАСС", російська влада вже спростувала свою причетність до повітряних атак по провінції Ідліб.

"Літаки ПКС РФ не наносили удари в районі населеного пункту Хан-Шейхун у провінції Ідліб у Сирії, де, за даними ЗМІ, загинули понад 50 осіб", - говориться в повідомленні.

Раніше активісти правозахисних організацій повідомляли про використання сирійським режимом хімічних речовин в провінціях Алеппо і Ідліб.

Як відомо, уряд Башара Асада застосовував у Сирії хімічну зброю в останні місяці битви за Алеппо.

Нагадаємо, що розслідування ООН і Організації із заборони хімічної зброї встановило, що президент Сирії Башар Асад і його брат Махер Асад, ймовірно, особисто віддавали накази застосовувати хімічну зброю в 2014-2015 роках.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Найшли вила на зелені граблі: Екс-нардеп Ляшко опинився в епіцентрі скандалу щодо своєї військової кар'єри

субота, 20 квітень 2024, 0:55

Олег Ляшко дав привід "старим друзям" з телеканалу Зеленського-Коломойського пройтися по його діяльності, тепер вже у складі ЗСУ. Патріоти України пропонують ознайомитись з матеріалом ТСН, ісамим визначитись наскільки виправдана риторика кореспондента ...

Як у Німеччині розкрили російське шпигунське кубло - Борислав Береза

субота, 20 квітень 2024, 0:30

"У "Der Spiegel" вийшла гучна стаття "У Баварії заарештовано російських диверсантів - розслідування Генпрокуратури". Німеччина зіткнулася з новою шпигунською справою. За даними SPIEGEL, генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох агентів, які, як...