Все далі від Москви: Україна потужно нарощує експорт товарів до ЄС. Останні дані

Закріпилася тенденція зростання експорту українських товарів в Європу та зменшення експорту до Росії.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

В першому кварталі 2018 року спостерігається стійка тенденція до зростання експорту товарів з України до ЄС, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Сегодня".

За результатами першого кварталу 2018 року, експорт товарів з України в ЄС становив $4,058 млрд. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, він зріс на 26,5%.

За даними НБУ, частка українського експорту в ЄС у першому кварталі 2018-го становила 38,9%. Імпорт з ЄС за цей період зріс на 10,7% - до $4,523 млрд..

Порівняно з аналогічним періодом 2017-го, у першому кварталі поточного року експорт товарів з України в Росію скоротився на 11,5%. Становив $709 млн. Імпорт з Росії зріс на 28,4% - до $1,9 млрд.

2017-го Україна почала експортувати в країни ЄС 357 нових товарів. Кількість компаній-постачальників збільшилася з 13 402 наприкінці 2016-го до 14 136 у кінці минулого року.

"Кількість українських компаній, що експортують до ЄС, зросла вдвічі з початку дії зони вільної торгівлі. Компанії переорієнтовуються з російського ринку на ринок ЄС і ринки третіх країн - Африка, Близький Схід, США і Канада", - каже торговий представник Наталія Микольська.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача - Бутусов

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:38

Ситуація на фронті гостро критична, і усім очевидно, що основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача. Ми вміємо створювати інноваційні рішення на полі бою, ал...