Все можуть королі. А саудівські тим паче: Король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд під час подорожі матиме з собою близько 460 тонн багажу (фото)

Саудівський король у середу, 1 березня, прибув із дев'ятиденним візитом до Індонезії. Як же подорожують королі?

Як подорожує саудівський король: 460 тонн люксового багажу, 1500 осіб свити і два "ліфти"

460 тонн люксового багажу, 1500 осіб свити і два "ліфти"

Король Салман розпочав свій перший за останні півстоліття тур Індонезією. Король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд, безумовно, знає, як знатно подорожувати.

До багажу входять два автомобілі Mercedes-Benz S600

Саудівський король 1 березня прибув із дев'ятиденним візитом до Індонезії, до найбільш населеної мусульманської країни в світі, повідомляє CNN із посиланням на місцеві ЗМІ. Це перший його за останні майже півстоліття тур до Індонезії.

Кілька днів король проведе у Джакарті та Західній Яві, перш ніж вирушити на популярний туристичний острів Балі. У рамках туру Азією, король уже відвідав Малайзію, а згодом вирушить до Китаю, Японії та Мальдів.

І як повідомляють ЗМІ, король Салман подорожує зовсім не порожнем.

Так, Аджи Гунаван, президент служби аеропорту компанії PT Jasa Angkasa Semestar сказав, що король під час подорожі матиме з собою близько 460 тонн багажу.

Щоб зрозуміти бодай трохи, наскільки великий багаж короля порівняно з типовим багажем у 18 кг, наведемо приклад: африканський слон важить 2-6 тонн. Так, багаж короля можна порівняти з вагою понад 200 слонів, найбільших наземних тварин у світі.

Найбільш нетрадиційні речі, які входять до багажу короля, це, зокрема, два автомобілі Mercedes-Benz S600 і два "ліфти" — електричні вантажопідйомники.

1500 осіб свити

Це може здатися дивним, але це навіть не вперше, коли марнотратний лідер подорожує з підйомниками.

2015 року встановлений на пляжі у Франції "ліфт" короля викликав обурення: місцеві жителі протестували як проти "інсталяції", так і проти закриття пляжу.

Ліфти, як повідомляють, уже доправлені — один прибув до Джакарти ще 21 лютого, а інший в Денпасар, Балі — 22 лютого.

Крім того, за повідомленнями ЗМІ, разом із королем Азією подорожуватимуть не менш ніж 1500 осіб, в тому числі 10 міністрів, 800 делегатів і 25 принців. Усі вони дісталися Індонезії за 36 авіарейсів протягом трьох тижнів. Аджи Гунаван зазначив, що аж 572 особи — персонал короля.

Очікують, що приїзд саудівського короля до Індонезії може призвести до неспокою для туристичних агентств. Так, нацполіція країни підготувала 10 тисяч своїх співробітників для патрулювання у всій Джакарті, на Західній Яві та Балі.

Для короля та його величезної свити підготували тисячі кімнат у чотирьох найбільш ексклюзивних готелях Джакарти, в тому числі Ritz, Raffles та Marriott.

Між тим, посол Саудівської Аравії в Індонезії запевнив, що спеціально для короля не закриватимуть пляжі на Балі.

Також повідомляють, що власне на Балі король і його свита перебуватимуть у трьох люксових готелях, в тому числі Bulgari, де найбільш ексклюзивна вілла коштує 4,4 тисячі доларів за ніч. Курорт також має приватний пляж, доступ до нього також можливий тільки через ліфт.

Джерело: ТСН

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...