Все на автоматі: НБУ хоче знімати з карток українців гроші за "комуналку"

В Україні пропонують ввести систему автоматичного списання грошей за комунальні послуги з банківських карток.

НБУ хоче знімати з карток українців гроші за "комуналку". Фото www.expres.uaЯк повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН, з такою пропозицією виступили у Національному банку.


Зазначається, що для цього може бути запроваджена єдина електронна квитанція, відповідно до якої й списуватимуться гроші. При цьому у НБУ запевняють, що списання грошей здійснюватиметься лише за згоди клієнта банку.

У Нацбанку вважають, що така послуга дозволить українцям здійснювати оплату в режимі 24/7, а також позбавить необхідності вистоювати в черзі у відділенні банку.

"Спочатку рахунок виставляється комунальним підприємством клієнту. Далі банк бачить цей рахунок і попередньо отримує згоду від клієнта списувати кошти з його рахунку, він попереджає клієнта та списує цю суму. Далі кошти зараховуються постачальнику", - розповіли журналісти.

Варто зауважити, що така послуга успішно функціонує у США та країнах Євросоюзу, і є досить популярною.

Разом із тим юристи попереджають, що в Україні вона навпаки може ускладнити життя людям, які погодяться нею користуватися. Так, комунальники мають звичку помилятися і виставляти великі і необґрунтовані рахунки. Щоб згодом повернути кошти, як зауважують юристи, доведеться витратити роки.

Тим часом у Нацбанку вважають, що від таких проблем українців зможе захистити закон, який буде запропоновано прийняти Верховній Раді.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...