Все не так: Прем'єр-міністр Бабіш пояснив заяву Земана про виробництво "Новічка" у Чехії

Згадана речовина відрізняється від "Новачка", яким у Британії отруїли колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочку.

Президент Чехії М.Земан. Фото: denik.cz

У Чехії ніколи не виготовляли і не зберігали нервово-паралітичну речовину сімейства "Новачок", повідомляють Патріоти України з посиланням на Idnes.cz.

Про це заявив в.о. прем'єр-міністра Чехії Андрей Бабіш.

"У Чеській республіці ніколи не розроблялася, не розвивалася і не зберігалася речовина типу "Новачок", - сказав голова уряду.

За його словами, заява президента Мілоша Земана про те, що на території країни в невеликих кількостях виготовляли нервово-паралітичну речовину, була неправильно трактована.

Згаданий Земаном нервово-паралітичний агент А-230 відрізняється від "Новачка", яким у Британії отруїли колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочку, заявило Міністерство закордонних справ Чехії.

"Нервово-паралітична отрута, використана під час атаки у Великій Британії, називається А-234, а тому це інший варіант, не той, який тестував чеський Інститут військових досліджень у Брно", – заявили в МЗС Чехії.

У відомстві заявили, що кілька мілілітрів А-230 були виготовлені, протестовані і ліквідовані в інституті Брно, щоб розуміти шляхи, як захищатися проти нього.

Інститут у Брно діє за згодою Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ), зазначили в МЗС.

3 травня Земан заявив, що його країна у 2017 році виробила в невеликій кількості, випробувала та знищила нервово-паралітичну речовину, подібну до тієї, яка використовувалася у Великій Британії для отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки.

Земан зазначив, що за даними чеської контррозвідки, знищена речовина мала назву A230, а не "Новачок", але належить до одного типу отруйних речовин.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Обстріли. Влада. Безпека

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Влада виявилася неготовою до нинішніх інтенсивних обстрілів. Гроші було освоєно не для ефективного забезпечення оборони. Наближається криза. Новий обстріл. І кожного разу – інший малюнок атаки. Одна мета: знищити Україну. І збудувати світ, де людожери ...

Повернувся з України "у відпустку": У "Крокус Сіті Холі" вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....