"Все пропало!": Міжнародні експерти Fitch скорегували прогноз по російському ВВП

Відхилення від попереднього прогнозу 2% пов'язано з більш стриманим ростом економіки Росії в першому кварталі поточного року.

Ілюстрація. Фото: 24 каналМіжнародне рейтингове агентство Fitch переглянуло у бік пониження прогноз зростання ВВП Росії в 2018 році - до 1,8% з очікуваних раніше 2%, повідомляють Патріоти України.

Прогноз на 2019 рік також погіршений - до 1,9% з прогнозованих в березні 2%. Тим часом, Fitch залишило незмінним прогноз по інфляції в Росії на поточний рік - на рівні 3,5%, на 2019 рік - 4,5%.

Незважаючи на посилення санкцій з боку США агентство очікує поступового пом'якшення монетарної політики Банку Росії. Відсоткова ставка регулятора, за прогнозом Fitch, до кінця 2018 року становитиме 6,75%. Зараз вона знаходиться на рівні 7,25%.

Нагадаємо, що раніше експерти Євразійського банку розвитку (ЄАБР) знизили свій прогноз економічного зростання в Росії - до 1,8% на відміну від попередніх, лютневих, оцінок на рівні 2%.

«Економічна активність в 2018 році продовжить поступово відновлюватися. За підсумками року приріст ВВП, за нашими оцінками, складе 1,8%. Відхилення від попереднього прогнозу 2% пов'язано з більш стриманим ростом економіки в першому кварталі поточного року і негативним впливом погіршення зовнішньоекономічного фону», - вказали в ЄАБР.

Втім, аналітики банку відзначали, що можливі негативні наслідки від розширення санкцій відносно Росії будуть частково нівельовані зберігаються сприятливими ціновими умовами на сировинних ринках. Зростання грошових доходів населення і попиту на кредитні ресурси продовжить підтримувати споживчу та інвестиційну активність.

В кінці травня помічник президента РФ Андрій Бєлоусов спрогнозував, що темпи зростання економіки країни в поточному році можуть бути в діапазоні від 1,5% до 1,7%. Про це він заявив в кулуарах Петербурзького міжнародного економічного форуму (ПМЕФ-2018).

Нагадаємо також, що в 2017 році економіка країни зросла на 1,5%.

Джерело: Прайм
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Це не має сенсу, тому що...": Луцький нардеп Палиця розповів, чому не ходить на засідання у Раду

вівторок, 30 квітень 2024, 14:00

Луцький депутат Ігор Палиця заявив, що не ходить на засідання у Раду, бо не хоче знаходитись під одним дахом з представниками колишньої ОПЗЖ. Про це повідомили журналісти Bihus.іnfo, передають Патріоти України. "У розпал війни сесійна зала Верховної Ра...

Про це, на жаль, досі не всім відомо, але без Сталіна не було б Другої світової війни, - журналіст

вівторок, 30 квітень 2024, 13:53

"Про це, на жаль, досі не всім відомо... 28 квітня 1939 року нацистський диктатор Адольф Гітлер заявив про денонсацію Польсько-Німецького договору про ненапад 1934 року. Стало зрозуміло, що Друга світова війна невідворотна", - пише журналіст Павло Бонд...