Всі нинішні проблеми у відсутності "суспільного договору" між народом і державою

В цьому переконаний відомий український блогер Карл Волох

Картинки по запросу Карл Волох фото

Відомий український блогер Карл Волох на своїй сторінці в Facebook пише про те, що одні нардепи, прикриваючись депутатськими ксивами, заважають роботі детективів НАБУ, інші - захищають абсолютно незаконне перекриття залізничних колій і нападають на поліцейських.«Од ні мерзотники, вже без ксив, перекривають автошляхи, намагаючись видавити з влади право не платити митні збори за контрабандні автомобілі. Інші натовпом погрожують зброєю поліції, яка намагається розібратися з незаконним видобутком копалин або перестрілками серед «старателів». І цих прикладів безліч, не зрозуміло тільки, як можна управляти такою державою», - пише Карл Волох.

За словами блогера, все це - лише півбіди, справжня біда в тому, що велика частина населення засуджує тільки якусь частину всіх цих злочинів, без коливань знаходячи виправдання для себе або «своїх», близьких за духом або поглядам. Нехтування законом, заперечення повноважень держави, якщо це суперечить миттєвому розумінню користі або доцільності - головна особливість справжнього моменту в суспільній свідомості. Іншими словами, у народу України відсутнє те, що називається «суспільним договором». Це і в мирний час може привести до самих сумних наслідків для державності, що вже говорити про військовий.

«Не хочете підкорятися власній поліції, НАБУ, СБУ - будете підкорятися чужій або якимось збройним загонам, які ухвалять власні "закони". Це так очевидно, що навіть говорити ніяково.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Проста викладачка медичного коледжу: У матері топ-чиновника СБУ знайшли елітну нерухомість (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:16

Мати голови економічного управління СБУ Анатолія Лойфа, яка працює звичайною викладачкою закарпатського медичного коледжу, несподівано "заробила" понад 1 мільйон гривень і стала власницею елітної нерухомості. Про це пишуть журналісти "Слідство.Інфо", п...

Куди зник Рустем Умеров?: У наказі Міноборони знайшли дивну деталь (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:04

В нещодавно підписаному законі про затвердження Змін до Положення про військово-лікарську експертизу знайшли дивну деталь, підписав цей закон не Міністр Оборони. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Верховної Ради України. Мережа н...