Вийшов перший трейлер українського фентезі "Сторожова застава"

У мережі опублікований перший трейлер українського фентезі-фільму "Сторожова застава", виробництвом якого займається компанія Kinorob за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Вийшов перший трейлер українського фентезі "Сторожова застава"

«Сторожова́ заста́ва» — український пригодницький фільм-фентезі, знятий Юрієм Ковальовим за мотивами однойменної книги Володимира Рутківського. Прем'єра стрічки в Україні відбудеться 12 жовтня 2017 року. Фільм розповідає про сучасного школяра Віктора, який через загадковий портал часу потрапляє у минуле — на тисячу років назад.

Сюжет картини побудований навколо переміщення в часі, яке відбувається за допомогою магічного порталу, приведеного в дію сонячним затемненням. В результаті звичайний хлопець Віктор виявляється покинутий на тисячу років назад, в минуле. Йому належить пройти низку непростих випробувань, де буде замішана і чорна магія і зустріч з билинними героями: богатирями Олешко, Іллею та Добринею.

«Сторожова застава» є дебютною повнометражною роботою режисера Юрія Ковальова. Однойменну книгу Володимира Рутківського було адаптовано у сценарій Сашком Дерманським та Ярославем Войцешеком.

Художник з костюмів Антоніна Белінська заявила, що на розробку ескізів їй знадобилось півтора місяці. «Була проведена колосальна робота з вивчення історичних джерел, було багато консультацій, як з істориками, так і з реконструкторами. Потім для посилення образу і характеру додавалися художні деталі, і вже на підставі всього цього створювалися костюми наших героїв», — додала Белінська.

Зйомки фільму почались у листопаді 2015 року і проходили в Карпатах на скелі Олекси Довбуша, в Коростишівському кар'єрі, Тетерівському коші, в Бучі, а також на натурному знімальному майданчику студії Film.ua, де для зйомок були збудовані масштабні декорації самої Сторожової застави. Навесні 2016 року відбулись дозйомки.

Для акторів Даниіла Каменського та Єви Кошової, які зіграли головні ролі, стрічка стала кінодебютом.

Бюджет фільму склав 40 мільйонів гривень.

Постпродакшн, а також роботу над СGI і VFX виконала українська студія Postmodern.



Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...