Виключно український контент: Міністр культури вводить заборону на росіян

Серіали будуть знімати без залучення російських акторів і тільки українською мовою.

Є.Нищук. Фото: РИА Новости УкраинаУкраїнські серіали будуть зніматися без залучення російських акторів. Про це заявив міністр культури України Євген Нищук, повідомляють Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Ми оголосили зараз конкурс не тільки на кінопроекти, а й новий стартап на підтримку і створення українських телевізійних серіалів, з умовою чи із забороною залучення артистів з Росії", - підкреслив міністр.

За його словами, це буде виключно український контент, і тільки українською мовою.

Також він закликав керівників театрів України не перешкоджати участі акторів вітчизняних театрів в зйомках даних телесеріалів.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року Служба безпеки України заборонила російському акторові Федору Добронравову, відомому за роллю в серіалі "Свати", в'їзд до країни.

Це рішення спецслужби викликало жорстку реакцію українського шоумена і актора Володимира Зеленського. Відповідні події привели до справжнього скандалу в українському медіа-просторі.

Після того, як серіал "Свати" опинився під забороною, у січні 2018-го стало відомо про судовий позов "1+1" проти Мінкульту, Держкіно та СБУ.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...