Викличе ядерне цунамі: З’явилися подробиці про російську зброю "Судного дня"

Розміщена на підводних безпілотних апаратах ядерна зброя, яку розробляє Росія, може зруйнувати цілі прибережні міста.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

Мова йдеться про комплекс, який отримав назву "Статус-6", або "Каньйон" за класифікацією НАТО ", зазначають Патріоти України з посиланням на Business Insider. У зарубіжній пресі його називають зброю" Судного дня ".

Відзначається, що підводний апарат здатний нести ядерну боєголовку потужністю від 20 до 50 мегатонн, яка в разі вибуху поблизу прибережної лінії може влаштувати цунамі, порівнянне з тим, яке було викликано землетрусом в Японії в березні 2011 року.

За словами фахівців, підводний удар може викликати хвилі до 100 метрів у висоту.

Business Insider підкреслює, що вибух від торпеди комплексу "Статусу-6" під водою зможе підняти в повітря тонни опроміненої морської води і влаштувати катастрофічний радіоактивний дощ поблизу зони ураження. Наприклад, якщо вибух стався б біля берегів міста на кшталт Лос Анжелеса або Сан Дієго, то руйнівний ефект від ядерних опадів виявився сильнішим через частий морський вітер

У той же час деякі експерти ставлять під сумнів доцільність використання такої зброї і її ефективність, відзначаючи, що ядерна зброя під час вибуху над землею може спричинити набагато більш серйозні руйнування.

Як повідомляв "Обозреватель", раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що "Статус-6" здатний нести ядерну боєголовку потужністю до 100 мегатонн.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Україна отримає точку опори: Майстер китайської метафізики назвав рік закінчення війни в Україні

четвер, 25 квітень 2024, 12:43

Астролог і метафізик Давид Векуа передбачає, що війна в Україні може закінчитися вже скоро – він називає період з січня по лютий 2025 року, тоді варто очікувати важливих політичних рішень. Про це у відео для Youtube-каналу "Мій світ" розповів майстер к...

Колись тут жили шахтарі, а потім прийшов "русский мир": Окупанти перетворили Вугледар на місто-привид (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 12:29

Російські війська, у спробах прорвати українську оборону, активно завдають ракетних та авіаційних ударів по українських містах. В мережі показали, як Росія перетворила Вугледар Волноваського району Донецької області у місто-привид. Фотографії зруйнован...