Вимагають біткоїни: Хакери зламали сайт одного з міністерств України

Зловмисники вимагають викуп за розблокування сайту Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Зломана сторінка Міністерства енергетики та вугільної промисловості. Фото: ЗМІ

Хакери зламали новий сайт Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та вимагають заплатити за його розблокування біткоінами, повідомляють Патріоти України з посиланням на Іnforesist.

При спробі увійти на сайт за адресою mev.gov.ua з'являється червоний екран з повідомленням про те, що сайт зашифрований Mr ̴ zakaria і незабаром всі файли будуть видалені. А для того, щоб його розблокувати, пропонується заплатити викуп у біткоіни.

«Ми гарантуємо, що ви зможете відновити всі ваші файли безпечно і без проблем. Але у вас немає достатньої кількості часу. Ви можете декодуват всі файли вашого веб безпечно. Ви повинні заплатити в біткоінах», - йдеться в повідомленні хакерів.

За інформацією LB.ua, зломщики вимагають за розблокування 10 біткоінів, що еквівалентно майже 90 тисяч доларів.

У той же час Інтерфакс-Україна повідомляє, що за відновлення вимагають 0,1 біткоіна (близько $ 900).

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...