Випливли скандальні дані: Отруйника екс-розвідника Скрипаля готували 8 років

Спливла скандальна інформація про отруйника Скрипаля.

 Екс-розвідник Сергій Скрипаль

Офіцер головного управління Генштабу Росії Анатолій Чепіга, який вважається одним із отруйників екс-розвідника Сергія Скрипаля, лише в 2010 році "перетворився" на уродженця Душанбе Руслана Боширова, інформують Патріоти України.

До такого висновку прийшли журналісти "МБХ Медіа", провівши розслідування. Як виявилося, Чепіга був слухачем третього факультету (оперативно-тактична розвідка) Військово-дипломатичної академії.

Зареєстрували Чепігу в Москві за адресою гуртожитку цивільного вузу. Розслідувачі знайшли список зі 123 офіцерів, які вступили на перший і третій факультети ВДА. Разом із Чепігою були зареєстровані в гуртожитку 12 військовослужбовців.

Михайло Бобер, закінчив Череповецьке вище військове інженерне училище радіоелектроніки;

Ігор Голубєв, служив у в/ч 26 840 п. Катунін (колиш. "Архангельськ-27");

Роман Татарка, закінчив Череповецьке вище військове інженерне училище радіоелектроніки;

Костянтин Бахтін, служив у в/ч 54 902, вертолітна авіабаза, с. Гаровка-2, Хабаровський край;

Андрій Домрачев, в/ч 10 735, 165-й полк морської піхоти, м. Владивосток;

Валерій Нестеренко, народився в Армавірі, потім проживав у Ставрополі;

Андрій Пестерев, має при собі посвідчення особи офіцера АА *****;

Олексій Пономарьов, військова академія РВСП ім. Петра Великого;

Олександр Федічкін, інших даних немає;

Ігор Ясенів, Рязань, інших даних немає;

Антон Мелехин, Омськ, інших даних немає;

Андрій Панков, втратив паспорт 6 805 228 ***, виданий ОВД Радянського району м. Тамбова, інших даних немає.

"Справжні прізвища цих "студентів РДГУ" не фігурують у жодних базах даних, а в мережі видалені не тільки їхні акаунти, але навіть профайли їхніх дружин і дітей. Ймовірно, зараз у них нові ПІБ, і не виключено, що серед вищеназваних слухачів ВДА ховається напарник Чепіги по Солсбері, котрий використовував документи на ім'я уродженця Архангельської області Олександра Євгеновича Петрова", — пишуть журналісти.

У той же час в паспорті на ім'я Боширова вказана прописка в будинку по вулиці Велика Набережна в Москві. Проживаюча там Аліна Ісакова, заявила журналістам, що не знає про Боширова. При цьому на її адресу приходило повідомлення про штраф на ім'я Боширова Руслана Тимуровича за неправильну парковку.

Раніше товариші по службі Чепіги розповіли, що він отримав звання "Героя Росії" за спецоперацію з анексії Криму в 2014 році.

The Insider і Bellingcat у спільному розслідуванні повідомили, що Боширов є полковником ГРУ Анатолієм Чепігою, якому в 2014 році було присвоєно звання "Героя Росії" за "виконання миротворчої місії".

У відповідь офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова назвала скандальне відкриття "вкиданням" і зажадала доказів. Пізніше російські журналісти провели власне розслідування у селі Березівка, де місцеві жителі впізнали на фотографіях Боширова свого односельця Чепігу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ймовірність і повернення Криму, і кордонів 1991 не нульова, але, як кажуть про деякі ймовірності, близька до нуля, - Ян Валетов

середа, 24 квітень 2024, 0:30

"Позбавлення від будь-яких ілюзій - запорука нормального майбутнього для країни та психічного здоров'я її громадян. Тому стратегія завищених очікувань, як на мене, надзвичайно шкодить суспільству і ще не раз позначиться в майбутньому", - пише українськ...

"Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - Сергій Фурса

середа, 24 квітень 2024, 0:15

"І трошки про репресії на мінімалках проти тих, хто за кордоном. Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - пише інвестиційний банкір Сергій Фурса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує: